מילפיי תפוח



אם חסר לכם זמן אבל מתחשק לכם לקינוח מנצח, אל תחפשו רחוק יותר!
מתכון זה כולל מילפיי בצורת תפוח (בצק עלים קנוי). בפנים, תמצאו קרם פטיסייר וניל טעים, שכולו עטוף ברוטב קרמל מלוח שמגיע ישירות מגן עדן 😋
דרך להדהים את האורחים שלכם עם קינוח מדהים של הרגע האחרון שבאמת דורש מאמץ מינימלי.
תתכוננו להרשים ולהתפנק!



כמות: 18-20 יחידות
חומרים:
עלי מילפיי:
250 גר' בצק עלים על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר
ביצה טרופה
אבקת סוכר
לקרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב
1 מקל וניל / 2 כפות תמצית וניל
120 גר' חלמונים (6 חלמונים מביצים מס' 3)
250 גר' סוכר
60 גר' קורנפלור
50 גרם חמאה
לילדים: 200 ג' שוקולד מריר
לרוטב קרמל:
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 גר' (1 ו־1/4 כוסות) סוכר
25 גר' חמאה
קורט מלח

אופן הכנה:
לעלים:

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מרדדים בצק עלים על נייר אפייה לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. 
מעבירים את נייר האפייה עם עיגולי הבצק למקפיא לכ־15 דקות.
מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית. מורחים ביצה ובוזקים אבקת סוכר
מעל הבצק מניחים נייר אפייה נוסף, ומניחים גם תבנית אפייה נוספת.
אופים את הבצק במשך כ18-20 דקות, עד שהוא זהוב ופריך. 
מניחים לצינון מוחלט לפני המילוי.
לקרם פטיסייר:
שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הוניל ומגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך הסיר. שמים בסיר גם את המקל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים חלק מהחלב החם לתוך תערובת החלמונים, ומערבבים מיד היטב.
שופכים את תערובת החלמונים לסיר דרך מסננת, כדי להיפטר ממקל הווניל ומחלמונים שנקרשו. מבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת. לאחר שהתערובת מסמיכה ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-2 דקות נוספות עד שהיא מבעבעת, ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה וערבבים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשתמשים בקרם באותו היום.
לרוטב קרמל:
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן.
בינתיים מחממים סיר קטן נוסף ומפזרים על תחתיתו סוכר בשכבה אחידה. מבשלים על להבה בינונית ומערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע ענברי.
מוסיפים את השמנת החמימה לקרמל בהדרגה ותוך כדי בחישה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים.

להרכבה:
מעבירים את הקרם פטיסייר לשקית זילוף בקוטר של כ־1 ס"מ. מזלפים קרם בצורת ספירלה על כל עיגול בצק, מניחים עיגול בצק שני. בוזקים מעט אבקת סוכר
אם הרוטב קרמל התקרר נחמם במיקרוגל כ־30 שניות עד שהוא חם אבל לא רותח ויוצקים 3־2 כפות על המילפיי.

הערה: את ההרכבה נעשה בצמוד להגשה. אני שומרת את העלי מילפיי במקפיא בתוך קופסא אטומה ואת הרוטב בתוך צנצנת. (את הקרם פטיסייר אפשר לשמור שלושה ימים במקרר, לכן אי אפשר להכין אותו שבוע מראש)


ליצירת תפוחים: מדפיסים צורה של תפוח (בגודל של 6 ס"מ) וגוזרים את אותה הצורה מנייר אפייה. מקפיאים מעט את הבצק וחותכים לפי השבלונה שיצרנו.
לגבעול של התפוח: נשים צימקאו חום בתוך שקית זילוף ונזלף את הגבעולים, נחכה עד שיתייצב וכאשר ה"תפוחים" מוכנים נתקע אותם בזהירות.

פטיסייר בדקה וחצי:
* נשים את כל החומרים (למעט החמאה) בתוך הסיר, נטרוף הכל במטרפה. נניח את הסיר על האש ולא נפסיק לערבב עד שהתערובת לא מסמיכה. כאשר התערובת מסמיכה נוסיף את החמאה ונערבב. לאחר מכן נעביר את כל התערובת דרך מסננת כדי להוציא את הגושים שאולי נוצרו.
* אם לא בא לכם לזרוק את החלבונים אתם יכולים להכניס גם אותם לסיר. כלומר, להכניס ביצים שלמות לתוך התערובת. זה לא פוגע בטעם אולי טיפה בצבע.

לא רוצים להכין פטיסייר?
תקציפו 2 מיכלים של קצפת (חלבית/ ריצ'/ קוקוס), עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו4 כפות סוכר
למתכון פרווה:
* נקנה בצק עלים פרווה
* נחליף חמאה במחמאה, ואת החלב בחלב צמחי (שקדים/ סויה) או בחלב קוקוס.















 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design