המרות משקלים:
חומרי בסיס
קמח/ קורנפלור/ קקאו: 1 כוס = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
קמח מלא: 1 כוס = 125 גרם | 1 כף = 8 גרם
סוכר / סולת: 1 כוס = 200 גרם | 1 כף = 10 גרםסוכר כהה: 1 כוס = 240 גרם | 1 כף = 15 גרם
אבקת סוכר: 1 כוס = 120 גרם | 1 כף = 8 גרם
מלח: 1 כף = 20 ; 1 כפית - 5 גרם | 1 כוס = 250 גרם
אורז: 1 כוס אורז ארוך = 200 גרם | 1 כוס אורז קצר = 210
חמאה: 1 כף = 15 גרם | 1 כוס = 240 גרם = 2butterstick
אינסטנט פודינג: 1 שקית = 80 גרם | 1 כף = 10 גרם
חומרי התפחה וייצוב
אבקת אפייה / סודה לשתייה / שמרים יבשים/ פקטין: 1 כפית = 5 גרם; 1 כף = 8 גרם | 1 שקית = 10 גרםג'לטין: 1 שקית = 14 גרם ; 1 כפית = גרם | 1 כף = 10 גרם | 1 עלה = 4 גרם | 1 שקית = 3.5 עלים.
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם (מ"ל) מים
יבשים ותבלינים
פרג טחון / שקדים / אגוזים טחונים/ שיבולת שועל/ קוקוס: 1 כוס = 100 גרם
אגוזים קצוצים: 1 כוס = 85 גרם
קינמון טחון: 1 כף = 10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
הל טחון/ נס קפה: 1 כפית = 5 גרם
פירורי עוגיות/ ביסקוויטים: 1 כוס = 110 גרם
פירורי לחם יבשים: 1 כוס = 125 גרם
פירורי יבשים קצוצים: 1 כוס = 150 גרם
נוזלים, סירופים ורטבים
דבש/ סילאן/ סירופ תירס/ גלוקוזה: 1 כוס = 360 גרם | 1 כף = 20 גרם
מייפל אמיתי: 1 כוס = 240 גרם
שמן: 1 כוס = 200 גרם | 100 מ"ל = 15 גרם
מים/ מיץ לימון/ מיץ תפוזים/ חלב/ שמנת מתוקה/ חומץ: הנפח שווה למשקל: 1 כוס = 240 מ"ל = 240 גרם; 1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
ממרחים ותוספות
ריבת חלב: 1 כוס = 400 גרם
ריבה: 1 כוס = 330 גרם
חמאת בוטנים: 1 כוס = 250 גרם
ממרח שוקולד: 1 כוס = 280 גרם
טחינה גולמית: 1 כוס = 240 גרם
פירות יער קפואים: 1 כוס = 125 גרם
שוקולד צ'יפס: 1 כוס = 200 גרםקרם/ חלב קוקוס: 1 פחית = 400 גרם
חלב מרוכז ממותק: 1 פחית = 398 גרם
ביצים
גודל XL: משקל כולל = 70 גרם | חלמון= 30 גרם | חלבון= 40 גרם
גודל L: משקל כולל = 60 גרם | חלמון= 25 גרם | חלבון= 35 גרם
גודל L: משקל כולל = 60 גרם | חלמון= 25 גרם | חלבון= 35 גרם
גודל M: משקל כולל = 50 גרם | חלמון= 20 גרם | חלבון= 30 גרם
המרות נוספות:
שמרים: 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
קמח תופח: 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח + 25 גרם אבקת אפייה
קמח שמרים: 1 ק"ג קמח שמרים = 1 ק"ג קמח + 15 גרם שמרים יבשים
קמח עוגות: 1 ק"ג קמח עוגות = 900 גרם קמח + 100 גרם קורנפלור
קמח לחם: 1 ק"ג קמח לחם = 1 ק"ג קמח + 20 גרם גלוטן
המרת חמאה בשמן: כשממירים חמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. (למשל: 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן, קצת פחות מ-100 מ"ל)
המרת אבקת נוגט לקרם נוגט: 1:4 על הנוזל להוות רבע ממשקל המוצר הסופי. (למשל: אם נרצה 200 גרם קרם נוגט = 50 גרם נוזל (אני משתמשת בשמן קנולה) + 150 גרם אבקת נוגט
סוכר אינוורטי: אם אין סוכר אינוורטי, ניתן להשתמש בדבש או בסוכר רגיל.
וניל: 1 מקל וניל = 2 כפיות תמצית וניל = כפית מחית וניל
גאנש:
גנאש שוקולד חלב: 1:1.5 = 375 גרם שוקולד חלב + 250 מ"ל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד לבן: 1:2 = 450 גרם שוקולד לבן+ 250 מ"ל שמנת מתוקה
המרת גדלים של מתכונים:
לפעמים אנחנו רוצים לעשות מתכון מסויים, אבל בגודל שונה ממה שכתוב, ואז צריך להתחיל להתעסק עם שינוי כמויות, ואיכשהו זה אף פעם לא יוצא מדוייק.
אז ישבתי כמה שעות ויצרתי לכם נוסחא, להכניס את הנתונים שאתם רוצים ולקבל סקלה להכפלת כמויות.
- בוחרים את צורת התבנית, יש לכם רשימה נפתחת עם אופציה לעיגול או ריבוע)
- מכניסים את כל הגדלים שצריך: את הגובה, הקוטר או הצלעות
- לבסוף מקבלים סקלה - את הסקלה הזאת מכפילים עם כל חומר במתכון המקורי.
לדוגמא:
אני רוצה להכין עוגה בקוטר 26 בגובה 8 והמתכון הוא של עוגה בקוטר 24 בגובה 6.
אני אכניס את הנתונים ואקבל את הסקלה- 1.56.
במתכון המקורי כתוב 250 מ"ל שמנת מתוקה, אני אכפיל ב1.56 ולעוגה שלי אני אצטרך להשתמש ב391 מ"ל שמנת.
אני אכניס את הנתונים ואקבל את הסקלה- 1.56.
במתכון המקורי כתוב 250 מ"ל שמנת מתוקה, אני אכפיל ב1.56 ולעוגה שלי אני אצטרך להשתמש ב391 מ"ל שמנת.
אני אישית עומדת להשתמש בזה המון.😅
המרת מידות
1 gram = 0.035 ounces
1 gram = 0.0022 pound
1 ml = 0.00105 quart
1 cm = 0.39 inch
1 ounce = 28.35 grams = 29.57 ml
1 pound = 454 grams
1 quart = 946 ml
1 inch = 2.54 cm
המרת מידות חום
צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור105 220 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 320 3 בינוני-נמוך
170 340 3 בינוני
180 355 4 בינוני
190 375 5
200 390 6 בינוני-גבוה
220 430 7 גבוה
230 445 8
245 475 9 גבוה מאד
סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום – דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.