קוטר 24
חומרים
עוגת דבש:120 ג' קמח
100 ג' סוכר
½ כף קינמון
160 ג' דבש
80 מ"ל שמן
ביצה
½ כף אבקת קפה נמס בתוך 1/3 כוס מים רותחים.
½ כפית אבקת סודה לשתיה
מוס מסקרפונה:
4 גרם ג׳לטין מושרה ב20 גרם מים
30 גרם שמנת מתוקה 38%
160 גרם גבינת מסקרפונה/ גבינת שמנת
160 גרם גבינת מסקרפונה/ גבינת שמנת
כפית תמצית וניל
75 גרם סוכר
280 גרם שמנת מתוקה 38%, מוקצפת לקצף רך
מוס שוקולד לבן ודבש:
3 גרם ג'לטין מושרה ב14 גרם מים
50 גרם דבש
1 כפיות תמצית וניל
20 גרם שמנת מתוקה 32%
90 גרם שוקולד לבן
215 גרם שמנת מתוקה 38%, מוקצפת לקצף רך
ג'לי דבש:
35 גרם סוכר
180 גרם מים
100 גרם דבש
7 גרם ג'לטין מושרה ב35 גרם מים
אופן הכנה:
עוגת דבש:
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, וקינמון. מוסיפים דבש, שמן וביצים; מערבבים לבלילה חלקה.
מוסיפים לבלילה את הסודה לשתייה ואת תערובת הקפה.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות (עד שפני העוגה חומים והעוגה יבשה מבפנים).
מצננים את העוגה היטב.
מוס מסקרפונה:
בקערה בינונית טורפים את הגבינה, גרם שמנת, סוכר והוניל.
מחממים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
מקפלים לתוך תערובת הגבינות את הקצפת.
(בשלב זה מומלץ לשים שקף, כדי לשמור על השכבות) שופכים את התערובת גבינות על גבי העוגת דבש.
מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות.
מוס שוקולד לבן ודבש:
מחממים מעט שמנת, דבש ווניל במיקרוגל, מוסיפים את השוקולד ומביאים להמסה מלאה.
מחממים את הג'לטין כ-20 שניות במיקרוגל, מוסיפים לתערובת הדבש-שוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נטמע. מצננים מעט את התערובת.
מקפלים לתוך התערובת שוקולד את הקצפת.
שופכים את המוס על גבי העוגה, ומחזירים למקפיא לכשעתיים, להתייצבות.
(בשלב זה, כאשר המוס עדיין רך, מצמידים על גבי המוס פצפצים (החלק עם הבועות צמוד למוס))
ג'לי דבש:
בסיר קטן מחממים סוכר, עד לקבלת קרמל. במקביל מביאים לרתיחה את המים והדבש.
ברגע שהקרמל מגיע לגוון הרצוי, יוצקים פנימה בזהירות את המים והדבש, תוך כדי ערבוב תמידי. מכניסים לבפנים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס.
מצננים את התערובת לחלוטין.
(מסירים את הפצפצים) ויוצקים את הג'לי בזהירות על גבי המוס.
מעבירים למקרר כך שהג'לי יתייצב, והעוגה הקפואה תפשיר. ומגישים.
(אם רוצים לאחסן במקפיא, רצוי לאטום את העוגה היטב, כדי שהג'לי ישמור על המראה המבריק ולא יקפא).