מילויים מיוחדים לסופגניות

חג החנוכה כבר בפתח, וכבר אנחנו רואים מלא ניצנים מתוקים ועגולים מכל פינה ברחוב.
כדורי בצק עגולים, אווריריים שטבלו בשמן רותח, וגורמים לנו להילחם על הקלוריות ללא הצלחה, הסופגניות בוודאות ינצחו.
וכדי להמתיק את הסוף המר, אני אוהבת למלא את הסופגניות במילויים לא רגילים, שיוכלו לשדרג לכם את הסופגניות הריקות.
לקראת חנוכה, אני אמלא את הדף בהמון מילויים שונים שכדאי להכין. אז תעקבו ותכנסו למטבח 😉

מתכון לסופגניות מעולות נמצא כאן

נבחרת "השוקולדים"


פררו רושה - מוס שוקולד חלב ואגוזי לוז

כמות: כ16 סופגניות
חומרים:
כפית ג'לטין מושרה ב2 כפות מים
160 גרם חלב
200 גרם שוקולד חלב
80 גרם פרלינה / נוטלה
250 גרם שמנת, מוקצפת לקצפת
לקישוט: 
200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן

אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד עם החלב, אחרי שהתערובת חלקה, נוסיף את הפרלינה ונערבב היטב.
מחממים את תערובת הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל, ומוסיפים אותה לתערובת שוקולד-פרלינה. ומביאים לטמפרטורת החדר.
נקפל את הקצפת אל תוך תערובת שוקולד-פרלינה, ונקפל עד שהתערובת אחידה.
מסננים ומכניסים למקרר להתייצבות.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד.


שוקולד וקפה 

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
250 מ"ל שמנת לבישול
כף קפה נמס
200 גרם שוקולד מריר
לקישוט: 
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
קוביות של בראוניז/ עוגת שוקולד

אופן הכנה:
בסיר מערבבים שמנת ואת הקפה, מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
יוצקים את השמנת של השוקולד והחמאה, מיד מערבבים עם מטרפה עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מכניסים את הגנאש ל3-4 שעות למקרר (או בטמפרטרות החדר 6-8 שעות/ לילה) עד שהוא מגיע למרקם מריחה
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד, מניחים מעל קוביות של בראוניז.


שוקולד לילדים

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
60 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת, מוקצפת עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: 
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד עם השמנת, ומביאים לטמפרטורת החדר.
נקפל את הקצפת אל תוך תערובת השוקולד, עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את העוגיות הטחונות , ומקפלים מעט.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.

טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ולאחר שהשוקולד קצת התקשה טובלים בסוכריות צבעוניות.

נבחרת "הלבנות"


רפאלו - קרם קוקוס ושוקולד לבן

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
80 גרם קוקוס
40 גרם שמנת לבישול
כפית וחצי תמצית וניל
200 גרם שוקולד לבן
180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
כפית ג'לטין מושרה ב2 כפות מים
לקישוט: 
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
150 גרם קוקוס (אופציונלי)

אופן הכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את הקרם קוקוס, שמנת ווניל.
יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים עד להמסה למלאה של השוקולד.
מוסיפים לבפנים את החמאה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מחממים את תערובת הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל, ומוסיפים אותה לתערובת קוקוס- שוקולד.
מסננים ומכניסים למקרר להתייצבות.
מכניסים לשקית זילוף, מצננים חצי שעה במקרר, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.

טובלים את הסופגנייה בשוקולד ולאחר מכן בתוך הקוקוס.

עוגת גבינה פירורים - קרם גבינה, בציפוי שוקולד לבן ושברי בצק פריך

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
3/4 כוס סוכר
250 גרם גבינת שמנת 25%
250 מ"ל שמנת להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
פירורי בצק פריך / ביסקוויטים

אופן הכנה:
בקערה טורפים את הגבינה והסוכר, עד שהגבינה מעט מתרככת ונפתחת.
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג, עד לקצף כמעט יציב.
שופכים את השמנת על תערובת הגבינה, וממשיכים להקציף עד לקצב יציב.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומפזרים מעל פרורי בצק פריך (/ ביסקוויטים).

חלבה - קרם חלבה ושוקולד לבן


כמות: כ12 סופגניות

חומרים:
250 מ"ל שמנת, מוקצפת (לקצפת) עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כוס (120 גרם) שערות חלבה
100 גרם שוקולד לבן
2 כפות חלב

לקישוט: 

200 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן

שערות חלבה


אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד, החלב והחלבה, עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה, ומביאים לטמפרטורת החדר.
נקפל את הקצפת אל תוך תערובת החלבה, עד שהתערובת אחידה.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומפזרים מעל שברי עוגיות.

נבחרת "החטיפים"

אוראו - קרם שוקולד לבן ושברי עוגיות אוראו

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
40 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
6 עוגיות אוראו טחונות
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת עם 2 כפות פודינג וניל
לקישוט: 
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
שברי עוגיות אוראו

אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד עם השמנת, ומביאים לטמפרטורת החדר.
נקפל את הקצפת אל תוך תערובת השוקולד, עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את העוגיות הטחונות , ומקפלים מעט.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומפזרים מעל שברי עוגיות.


מרשמלו - קרם מרשמלו בציפוי שוקולד לבן

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
250 מ"ל שמנת להקצפה
22 יחידות מרשמלו ורודות
כוס מים
כפית ג'לטין מושרה ב2 כפות מים
לקישוט: 
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
מיני מרשמלו

אופן הכנה:
מכניסים לתוך סיר קטן מרשמלו ומים. מניחים על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהמרשמלו נמס לחלוטין, מוסיפים הג'לטין, מסננים מעבירים לקערה ומצננים.
מקציפים את השמנת והאבקת סוכר כמעט עד לקצף יציב. מוסיפים בזרם דק את המסה ומקציפים עד שהתערובת אחידה, מניחים חצי שעה במקרר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב..
מכניסים לשקית זילוף,  בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.

טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומפזרים מעל מרשמלו.

לוטוס - קרם לוטוס בציפוי ממרח לוטוס

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת עם 2 כפות פודינג וניל
100 גרם ממרח לוטוס (חצי חבילה)
לקישוט: 
ממרח לוטוס מומס

אופן הכנה:
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג, עד לקצף כמעט יציב.
מוסיפים לקצפת את ממרח הלוטוס, וממשיכים להקציף עד לקצב יציב.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.

לקישוט: טובלים את הסופגנייה בממרח הלוטוס הנוזלי.

טופי - קרם טופי בציפוי שוקולד לבן

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
250 מ"ל שמנת להקצפה
22 יחידות טופי 
חצי כוס מים
כפית ג'לטין מושרה ב2 כפות מים
לקישוט: 
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
סוכריות טופי, מגולגלות לכדורים

אופן הכנה:
מכניסים לתוך סיר קטן טופיומים. מניחים על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהמרשמלו נמס לחלוטין, מוסיפים הג'לטין, מסננים מעבירים לקערה ומצננים.
מקציפים את השמנת והאבקת סוכר כמעט עד לקצף יציב. מוסיפים בזרם דק את המסה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב..
מכניסים לשקית זילוף, מצננים חצי שעה במקרר, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן.


טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומניחים מעל כדור טופי.

נבחרת "הקלאסיות"

ריבה

הריבה המומלצת למילוי סופגנייה היא ריבת תות של שופרסל.


ריבת חלב

ריבת החלב המומלצת למילוי סופגנייה היא ריבת חלב של חברת 'קליבה'.

פטיסייר

כמות: כ12 סופגניות

חומרים:

270  מ"ל חלב

כפית וחצי תמצית וניל

3 חלמונים

100 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

150 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת (לקצפת)

אופן הכנה:
בסיר שמים חלב ווניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מקציפים את החלמונים והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים חלק מהחלב החם לתוך תערובת החלמונים, ומערבבים מיד היטב.
שופכים את תערובת החלמונים לסיר דר ךמסננת, כדי להיפטר ממקל הווניל ומחלמונים שנקרשו.
מבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת, לאחר שהתערובת מסמיכה ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-2 דקות נוספות עד שהיא מבעבעת ומורידים מהאש.
מעבירים מיד לקערת המיקסר ומערבים עם וו הגיטרה עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר.
מקציפים את השמנת ומקפלים אותה לתוך הקרם. 
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.

טופי קרמל

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
כפית ג'לטין מושרה ב2 כפות מים
100 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה / סירופ תירס
40 מ"ל מים
קורט מלח
120 מ"ל שמנת מתוקה לביושל
2 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת (לקצפת)
אופן הכנה:
בסיר קטן שמים סוכר, גלוקוז, מים ומלח ויוצרים קרמל.
בסיר נפרד מחממים את השמנת לסף רתיחה.
כשהקרמל מוכן יוצקים פנימה את השמנת החמה בזהירות ומערבבים עד שמתקבל רוטב קרמל אחיד.
בקערה קטנה טורפים חלמונים. יוצקים כ-1/3 מרוטב הקרמל על גבי החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה, עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר עם יתרת הרוטב וממשיכים לבשל הכל יחד בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה (טמפרטורה של 82-84 מעלות), ומסירים מהאש.
מוסיפים אל הסיר את הג'לטין ומערבבים. מסננים ומצננים את הקרמל.
מקפלים את הקצפת אל תוך הקרמל.
מכניסים לשקית זילוף, מצננים חצי שעה במקרר, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.


נבחרת "ספיישל"

טרמיסו - קרם גבינת מסקרפונה 

כמות: כ12 סופגניות
חומרים:
חצי כוס סוכר
כף ברנדי
180 גרם גבינת מסקרפונה
125 מ"ל שמנת להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
אבקת קקאו

אופן הכנה:
בקערה טורפים את הגבינה, הסוכר והאלכוהול, עד שהגבינה מעט מתרככת ונפתחת.
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג, עד לקצף כמעט יציב.
שופכים את השמנת על תערובת הגבינה, וממשיכים להקציף עד לקצב יציב.
מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.
לקישוט: מקשטים עם הקרם שיצרנו את החלק העליון של הסופגניה ומפזרים אבקת קקאו.

פיסטוק - קרם פיסטוק בציפוי שוקולד לבן-פיסטוק 


כמות: כ12 סופגניות

חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מחית פיסטוק
2 טיפות צבע מאכל ירוק

לקישוט:
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
2 כפות מחית פיסטוק
טיפת צבע מאכל ירוק
שברי פיסטוק


אופן הכנה:

מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר, עד לקצף כמעט יציב.

מוסיפים לבפנים את מחית הפיסטוק, וצבע מאכל, וממשיכים להקציף עד לקצב יציב.

מכניסים לשקית זילוף, בוצעים את הסופגנייה, וממלאים.

לקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, לאחר מכן מוסיפים את השמן, מחית פיסטוק ואת הצבע מאכל.
טובלים את הסופגנייה בשוקולד, ומפזרים מעל שברי פיסטוק.

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design