הגרסה שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס של מרבה


עוגיות שוקולד צ'יפס הן העוגיות שאני הכי אוהבת. הן נחשבות כפשוטות וקלות להכנה והן באמת כאלה, הן לא דורשות שום מרכיבים מיוחדות או מיומנות. למרות כל זה לקח לי זמן עד שהגעתי לעוגיה המושלמת, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.
המתכון פשוט מאוד ואפילו לא דורש מיקסר או כלים מיוחדים!



  • חמאה: חמאה מומסת (במקום חמאה בטמפרטורת החדר) תיתן עוגיות דקות ופריכות יותר.
    (ממיסים חמאה, מערבבים עם הסוכרים, נותנים לתערובת לנוח וממשיכים)
  • סוכר:
    סוכר לבן בלבד - עוגיות שטוחות, בהירות ופריכות.
    סוכר חום בלבד- עוגיות כהות, לחות ועשירות בטעמן.
    סוכר חום בהיר בלבד - עוגיות זהובות עם תוספת טעם קלה.
  • קמח: הוספת אקסטרה קמח למתכון ייתן עוגיות שיתפשטו פות ויהיו יבשות ומתפוררות.
    שימוש בקמח עוגה ייתן עוגיות צמיגות ולעיסות יותר
  • סודה לשתייה: מתכון עם סודה לשתייה במקום אבקת אפייה ייתן עוגיות אווריריות במרקם עוגתי.
  • מלח: מלח מאזן את הטעמים ומדגיש את טעמו של השוקולד.
    המתקדמים ישלבו זרייה של מעט מלח ים ממש לפני האפייה.
  • ערבוב הבצק: ערבוב יתר של הבצק יהפוך את העוגיה לאלסטית מדי וכתוצאה מכך לקשיחה וקשה.
  • שוקולד: רצוי להשתמש בשוקולד איכותי ולא בשוקולד צ'יפס המיועד לאפייה, ניתן לקנות שוקולד בחנויות המיועדות לאפייה או לקצוץ טבלאות של שוקולד.
  • צינון הבצק: צינון הבצק משפיע על טעם ועובי העוגייה, כאשר הבצק נח במקרר הגלוטן נח והטעמים נספגים ומתפתחים.  רצוי אפילו לקרר אותו במהלך לילה שלם.
    כאשר הבצק נכנס לתנור קר ההתפשטות של העוגייה קטנה יותר וניתן לשלוט בקלות יחסית במידת האפייה של העוגייה.
כמות: 15 עוגיות בקוטר 7 ס"מ

חומרים:

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום 
ביצה, בטמפרטורת החדר
כפית וניל
כוס ורבע קמח
כף קורנפלור
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס (כמות השוקולד צ'יפס תלויה הכמות השוקולד שתרצו בעוגיות, כוס וחצי תיתן עוגיות מפוצצות בשוקולד)

אופן הכנה:

  1. בקערה מעבדים את החמאה והסוכרים עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
  2. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים היבשים -(קמח, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח) ומערבבים עד לאיחוד מלא.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור אחיד.
  5. מגלגלים כדורים בקוטר 4 ס"מ (ניתן להעזר בכף גלידה, אך כדי ליצור כדורים אחידים מומלץ לאחר מכן לגלגל את הבצק בידיים).
  6. מכניסים למקפיא לחצי שעה, לספיגת טעמים ולאפייה אחידה יותר.
    (בשלב זה אחרי שהעוגיות קפאו ניתן להכניס את העוגיות לשקית אטומה ולשמור אותם למקרה הצורך - מוצאים ומפשירים 20 דקות ומכניסים לאפייה)
  7. לאחר מכן מניחים את הכדורים על המגש ברווחים של 4 ס"מ מכל צד.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים 13-18 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב בצדדים.
  9. מומלץ לתת לעוגיות להצטנן לחלוטין על המגשים (כך הן יתייצבו ויתנתקו בקלות מהמגשים).

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design