לתחתית יש לנו חמאה, שמנת , שוקולד חלב, עוגיות אוראו וביסקוויטים
נמיס את השוקולד, החמאה, והשמנת במיקרוגל


נטחן את הביסקוויטים ועוגיות אוראו
נערבב ביחד את תערובת השוקולד והביסקוויטים הטחונים


נשטח את התערובת בתבנית ונכניס למקפיא

לשכבת המוס אוראו יש לנו שמנת מתוקה, אוראו, שוקולד לבן, ג'לטין וחלב
נערבב את הג'לטין עם החלב ונניח בצד

נמיס את השוקולד הלבן והשמנת, נחמם את תערובת הג'לטין ונוסיף לקערת השוקולד


נקציף את השמנת, נקפל את השוקולד לתוך הקצפת. אחרי שהתערובת אחידה נוסיף את עוגיות האוראו הטחונות ונקפל מעט. נשטח את התערובת על התחתית ונחזיר למקפיא לשעה להתייצבות

לשכבת מוס לוטוס-קפה יש לנו שמנת מתוקה, לוטוס, קפה, חלב וג'לטין
נערבב את הג'לטין עם החלב ונניח בצד


נחמם מעט במיקרוגל את השמנת, הלוטוס והקפה; נחמם את תערובת הג'לטין ונוסיף לקערה
נמיס במיקרוגל שמנת ושוקולד חלב, נשפוך על העוגה ונחזיר למקפיא
מאחסנים במקפיא ומוציאים 20 דקות לפני הגשה.
עוגת מוס לוטוס-אוראו-קפה
חומרים:
תחתית:
60 ג' חמאה
200 ג' פתי בר טחון
8 עוגיות אוראו טחונות
70 ג' שוקולד מריר
70 ג' שוקולד חלב
144 מ"ל חלב
מוס שוקולד לבן-אוראו:
60 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול)
200 ג' שוקולד לבן
8 עוגיות אוראו
375 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
מוס אספרסו-לוטוס:
30 מ"ל אספרסו (1/8 כוס)
60 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול, 1/4 כוס)
100 ג' ממרח לוטוס
375 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
גנאש:
150 ג' מטבעות שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 ג' חמאה
200 ג' פתי בר טחון
8 עוגיות אוראו טחונות
70 ג' שוקולד מריר
70 ג' שוקולד חלב
144 מ"ל חלב
מוס שוקולד לבן-אוראו:
60 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול)
200 ג' שוקולד לבן
8 עוגיות אוראו
375 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
מוס אספרסו-לוטוס:
30 מ"ל אספרסו (1/8 כוס)
60 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול, 1/4 כוס)
100 ג' ממרח לוטוס
375 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
גנאש:
150 ג' מטבעות שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
לתחתית:
נמיס בקערה את השוקולד, החלב והחמאה; כאשר התערובת אחידה נערבב אותה עם 2 סוגי העוגיות הטחונות ונהדק לתחתית בקוטר 26.
נכניס בינתיים למקפיא.
למוס שוקולד לבן-אוראו:
נכין את הג'לטין: נערבב את הג'לטין בקערה + 3 כפות חלב, נניח בצד ל10 דקות.
נמיס במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 60 מ"ל שמנת מתוקה.
אחרי שעברו 10 דקות, נחמם את הג'לטין במיקרוגל ונוסיף לתערובת השוקולד.
נקציף את 375 מ"ל שמנת ונקפל לבפנים את השוקולד. אחרי שקיבלנו תערובת אחידה נוסיף את עוגיות אוראו הטחונות ונקפל קלות.
נשטח את המוס על התחתית ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
למוס לוטוס-אוראו:
נכין את הג'לטין: נערבב את הג'לטין בקערה + 3 כפות חלב, נניח בצד ל10 דקות.
נחמם במיקרוגל את הלוטוס, אספרסו, ו60 מ"ל שמנת מתוקה.
אחרי שעברו 10 דקות, נחמם את הג'לטין במיקרוגל ונוסיף לקערה.
נקציף את 375 מ"ל שמנת ונקפל לבפנים את התערובת.
נשטח את המוס על העוגה ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
לציפוי:
נמיס את השוקולד והשמנת במיקרוגל, נשפוך מעל המוס ונחזיר למקפיא להתייצבות.
מוציאים 20 דקות לפני הגשה.
נמיס בקערה את השוקולד, החלב והחמאה; כאשר התערובת אחידה נערבב אותה עם 2 סוגי העוגיות הטחונות ונהדק לתחתית בקוטר 26.
נכניס בינתיים למקפיא.
למוס שוקולד לבן-אוראו:
נכין את הג'לטין: נערבב את הג'לטין בקערה + 3 כפות חלב, נניח בצד ל10 דקות.
נמיס במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 60 מ"ל שמנת מתוקה.
אחרי שעברו 10 דקות, נחמם את הג'לטין במיקרוגל ונוסיף לתערובת השוקולד.
נקציף את 375 מ"ל שמנת ונקפל לבפנים את השוקולד. אחרי שקיבלנו תערובת אחידה נוסיף את עוגיות אוראו הטחונות ונקפל קלות.
נשטח את המוס על התחתית ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
למוס לוטוס-אוראו:
נכין את הג'לטין: נערבב את הג'לטין בקערה + 3 כפות חלב, נניח בצד ל10 דקות.
נחמם במיקרוגל את הלוטוס, אספרסו, ו60 מ"ל שמנת מתוקה.
אחרי שעברו 10 דקות, נחמם את הג'לטין במיקרוגל ונוסיף לקערה.
נקציף את 375 מ"ל שמנת ונקפל לבפנים את התערובת.
נשטח את המוס על העוגה ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
לציפוי:
נמיס את השוקולד והשמנת במיקרוגל, נשפוך מעל המוס ונחזיר למקפיא להתייצבות.
מוציאים 20 דקות לפני הגשה.
מספר טיפים:
- לשים נייר שקף בצדדים! ככה העוגה יוצאת בקלות, והמראה של השכבות נשמר יפה.
- את השמנת נקציף 80% הקצפה, הקצפת צריכה להיות, יציבה אך עדיין נוזלית.
- כאשר השמנת לא מוקצפת עד הסוף, חסכנו עבודה ולא נצטרך ליישר אותה בתבנית. השמנת תהיה מספיק נוזלית כדי ל"התיישב" בתבנית לבד.
- את התערובת ששופכים לתוך השמנת נסנן, כדי שהמוס יהיה חלק וללא גושים.
- לא היה לי ממרח לוטוס, אז הכנתי את הממרח לבד! (מתכון בשבוע הבא