שוקולד לבן מקורמל


לפני

אחרי

מהו שוקולד לבן מקורמל?
השוקולד הלבן המקורמל מיוצר על ידי חברת ולרונה, שמו הרשמי הוא דולצ'ה.
השוקולד בעל טעם עדין של קרמל עמוק כמו שיש לריבת חלב.
כאשר אופים את השוקולד הלבן בתנור בטמפרטורה נמוכה, הוא כמובן נמס, אך בנוסף כל מוצקי החלב שבו מתקרמלים באיטיות,ומקבלים טעם של קרמל, הם הופכים את כל העיסה לשוקולד בצבע ענבר עם טעם וריח מדהימים.

למה להכין את השוקולד ולא פשוט לקנות אותו?
כי המחיר שלו בארץ הוא בסביבות ה200 שקל לקילו! ובאמת ההכנה שלו לא מסובכת. אז למה לא?

חומרים:
400 ג' שוקולד לבן איכותי
25 ג' חמאת קקאו (או 2 כפות שמן צמחי)
תבנית עמוקה שיכולה להיכנס לתנור עם נייר אפייה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל120 מעלות.
מניחים את השוקולד והחמאה על משטח אפייה ומכניסים לתנור לאפייה של 30 עד 60 דקות (תלוי בתנור).
כל 10 דקות מוציאים מהתנור ומערבבים טוב. לא להיבהל אם השוקולד נראה גרגירי ולא מוכן להתערבב, כל ערבוב מאחד את השומנים עם שאר הבלילה ותוך כמה שניות השוקולד הופך להיות קרם מבריק וחלק שוב.
אופים רק שהשוקולד מקבל צבע כמו של חמאת בוטנים / ריבת חלב / קרמל עמוק.
מעבירים את השוקולד לקערה ומניחים לו להצטנן, כאשר השוקולד מסמיך מעט ונהיה יותר מבריק (35 מעלות) מורחים את השוקולד על נייר אפייה ונותנים לו "לנוח" עד שהוא מתמצק לחלוטין (התהליך לוקח לפחות שעה).
חותכים את השוקולד ושומרים בקופסא אטומה מחוץ למקרר. 
השוקולד יכול להישמר מספר חודשים.

הערות:
רצוי להשתמש בשוקולד לבן איכותי ולא כזה מהסופר, שוקולד יותר איכותי נותן תוצאה יותר טובה כי יש בו יותר חמאת קקאו.
משטח אפייה: מומלץ למצוא תבנית מתכת או זכוכית עבה (פיירקס), כך ניתן לוותר על נייר האפייה שמסרבל את העבודה בעת העירבוב, ובנוסף עלול להיקרע.
למה 400 גרם שוקולד? כי נוח יותר לעבוד עם כמויות גדולות, ותסמכו עלי שזה יחוסל!

מה עושים עם השוקולד?
משתמשים בו כמו כל שוקולד רגיל למשל: מוסים, גנאשים, פרלינים, מילוי לעוגות / לעוגיות, ועוד...

איך להכין מהשוקולד ממרח?
שופכים לקערה חב' אחת של שמנת מתוקה ומחממים אותה במיקרוגל, שופכים לבפנים את השוקולד מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים קורט של מלח ומערבבים שוב. 
התערובת מסמיכה עם הצינון.
שומרים במקרר עד שבועיים, המרקם נשאר מאוד ממרחי.
 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design