ביקשו ממני להכין במיוחד את העוגה הזאת ליום הולדת שחגגנו בשבת, המתכון המקורי הוא מהאתר של ניקי ב. עם שינוי שלי לתחתית.
בתחתית של קראנץ' שוקולד, מעליו יש מוס שוקולד חלב-אגוזים, מוס שוקולד לבן-נוגט ולציפוי קרם שוקולד עם ליקר שוקולד.
בואו נתחיל!
לתחתית יש לנו 90 גרם מחית פרלינה, 75 גרם שוקולד מריר, 75 גרם פצפוצי אורז (אני השתמשתי בקורנפלקס שיש בבית במקרה הזה קוקופופס).
נמיס את השוקולד במיקרוגל, בפולסים קצרים כ-30 שניות עד להמסה מלאה.
נערבב את השוקולד עם הפצפוצי אורז ומחית הפרלינה.
נשטח את התערובת ונכניס להקפאה.
לשכבת המוס שוקולד חלב-אגוזים נצטרך 130 גרם שוקולד חלב, שליש כוס חלב, שתי כפות גדושות של ממרח נוטלה, כפית וחצי ג'לטין, שלוש כפות חלב וחבילה וחצי של שמנת מתוקה.
נערבב את הג'לטין עם 3 כפות חלב ונניח בצד 10 דקות.
נמיס את השוקולד עם 1/3 כוס חלב
אחרי שהמסנו את השוקולד נוסיף את הנוטלה ונערבב עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
נחמם את הג'לטין עם החלב 30 שניות במיקרוגל
נשפוך לתוך תערובת השוקולד ונערבב שוב עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
נניח בצד כדי שהתערובת טיפה תתקרר.
נשפוך את השמנת למיקסר ונקציף עד שנוצרת קצפת יציבה אבל עדיין נוזלית, כך שלקצפת יש מרקם של יוגורט.
כאשר התערובת יחסית נוזלית לא נצטרך לעבוד קשה כדי ליישר אותה, אלה רק לשפוך לתוך התבנית שלנו.
נסנן את השוקולד לתוך הקצפת, כדי שתתקבל תערובת חלקה ונקייה מגושים, ונערבב.
לא צריך לקפל כי הקצפת לא חזקה אז אין אפשרות להרוס אותה.
נשפוך את התערובת ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
לשכבת המוס שוקולד לבן-נוגט נצטרך 130 ג' שוקולד לבן, 1/3 כוס חלב, 2 כפות גדושות של ממרח נוגט, כפית וחצי ג'לטין, 3 כפות חלב וחבילה וחצי של שמנת מתוקה.
נערבב את הג'לטין עם 3 כפות חלב ונניח בצד 10 דקות.
נמיס את השוקולד עם 1/3 כוס חלב.
אחרי שהמסנו את השוקולד נוסיף את הממרח נוגט ונערבב עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
אחרי שהמסנו את השוקולד נוסיף את הממרח נוגט ונערבב עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
נחמם את הג'לטין עם החלב 30 שניות במיקרוגל.
נשפוך לתוך תערובת השוקולד ונערבב שוב עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
נניח בצד כדי שהתערובת טיפה תתקרר.
נשפוך את הקצפת למיקסר ונקציף.
נסנן את השוקולד לתוך הקצפת ונקפל.
נשפוך את שכבת המוס השנייה ונחזיר למקפיא לשעה להתייצבות.
לציפוי יש לנו 150 מל שמנת מתוקה, 150 גרם שוקולד מריר וכף ליקר שוקולד. נמיס את שלושתם במיקרוגל.
נשפוך על העוגה שלנו, ונחזיר למקפיא להתייצבות.
מאחסנים את העוגה במקפיא ומוציאים עשרים דקות לפני הגשה.
בתאבון!
חכו לפוסט הבא שבו אני אראה לכם איך קישטתי אותה!
עוגת דוקולד מיוחדת
קוטר 26/24 ס"מחומרים:
תחתית:
90 ג' מחית פרלינה
75 ג' שוקולד מריר
75 ג' פצפוצי אורז (או כל קורנפלקס אחר מרוסק)
מוס שוקולד חלב-אגוזים:
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות של ממרח נוטלה
כפית וחצי ג'לטין
3 כפות חלב
חב' וחצי של שמנת מתוקה (375 מ"ל)
מוס שוקולד לבן-נוגט:
130 ג' שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות של ממרח נוגט (השחר העולה)
כפית וחצי ג'לטין
3 כפות חלב
חב' וחצי של שמנת מתוקה (375 מ"ל)
לציפוי:
150 ג' שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד
אופן הכנה:
לתחתית:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים כ-30 שניות עד להמסה מלאה, נוסיף את פצפוצי האורז והמחית פרלינה ונערבב. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים להקפאה.
למוס שוקולד חלב-אגוזים:
מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות חלב ומניחים בצד 10 דקות.
מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות חלב ומניחים בצד 10 דקות.
בינתיים ממיסים את השוקולד ו-1/3 כוס החלב במיקרוגל, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים.
אחרי 10 דקות מחממים במיקרוגל את הג'לטין ל-30 שניות, שופכים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים.
מניחים בצד כדי שהתערובת טיפה תתקרר.
נשפוך את השמנת למיקסר ונקציף.
(טיפ1: מומלץ להקציף עד שנוצרת קצפת יציבה אבל עדיין נוזלית, כך שלקצפת יש מרקם של יוגורט- 80% הקצפה. בצורה זאת מונעים מהקצפת להישבר כאשר מקפלים לתוכה משהו, בנוסף לא נצטרך לשטח את הקצפת אלה רק לשפוך אותה לתבנית)
מקפלים את התערובת שוקולד עם הקצפת.
(טיפ 2: נסנן את השוקולד לתוך הקצפת, כדי למנוע גושים)
נשפוך את התערובת ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות. למוס שוקולד לבן-נוגט:
באותו אופן נכין את המוס השני:
באותו אופן נכין את המוס השני:
מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות חלב ומניחים בצד 10 דקות.
בינתיים ממיסים את השוקולד ו-1/3 כוס החלב במיקרוגל, מוסיפים את ממרח נוגט ומערבבים.
אחרי 10 דקות מחממים במיקרוגל את הג'לטין ל-30 שניות, שופכים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים.
מניחים בצד כדי שהתערובת טיפה תתקרר.
נשפוך את השמנת למיקסר ונקציף, מקפלים את התערובת שוקולד עם הקצפת.
נשפוך את התערובת ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות.
לציפוי:
ממיסים במיקרוגל את 3 המרכיבים, שופכים על העוגה ומחזירים למקפיא להתייצבות.
מאחסנים את העוגה במקפיא ומוציאים עשרים דקות לפני הגשה.
*המתכון המקורי הוא מהאתר של ניקי ב. עם שינוי שלי לתחתית.
רשימת קניות:
90 ג' מחית פרלינה
225 ג' שוקולד מריר
75 ג' פצפוצי אורז
130 ג' שוקולד חלב
כוס חלב (240 מ"ל)
ממרח נוטלה
3 כפיות ג'לטין
3 חב' שמנת מתוקה (להקצפה)
130 ג' שוקולד לבן
ממרח נוגט (השחר העולה)
*המתכון המקורי הוא מהאתר של ניקי ב. עם שינוי שלי לתחתית.
רשימת קניות:
90 ג' מחית פרלינה
225 ג' שוקולד מריר
75 ג' פצפוצי אורז
כוס חלב (240 מ"ל)
ממרח נוטלה
3 כפיות ג'לטין
3 חב' שמנת מתוקה (להקצפה)
130 ג' שוקולד לבן
ממרח נוגט (השחר העולה)
150 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול)
כף ליקר שוקולד