גלידת עוגת גבינה

לכבוד שבועות רציתי להכין משהו לא רגיל, אז החלטתי ללכת על גלידת עוגת גבינה.
הגלידה היא עשירה בשמנת וגבינה ולטאצ' הסופי הכנסתי לתוכה ביסקוויטים מרוסקים.
כמובן שגם כאן קיימים 2 מתכונים - אחד עם מכונת גלידה והשני בלי מכונת גלידה.



גלידת עוגת גבינה במכונת גלידה

חומרים:

225 גרם גבינת שמנת
240 מ"ל (כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
275 מ"ל (1.5 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה
5 חלמונים
כפית תמצית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים מרוסקים

אופן הכנה:

  1. בסיר שמים חלב, שמנת ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
  2. במקביל טורפים את החלמונים עם הסוכר.
  3. תוך כדי בחישה יוצקים מעט מהחלב על תערובת החלמונים, ממשיכים לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
  4. שופכים את כל החלב על החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
  5. שופכים את התערובת חזרה לתוך הסיר דרך מסננת, תוך כדי בחישה מתמדת וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה (עד 76 מעלות).
    כדי לבדוק אם מוכן - טובלים כף עץ בתוך התערובת, מעבירים אצבע על גבי הכף. אם התערובת נשארת יציבה ולא מתאחה - התערובת מוכנה, אם התערובת נוזלית והפס נסגר - צריך להמשיך לבשל.
    מורידים מהאש ומצננים מעט.
  6. מקפלים אל תוך התערובת את גבינת השמנת ומקררים לחלוטין.
  7. שופכים אל תוך מכונת הגלידה, מפעילים אותה בהתאם להוראות היצרן (כ-20-30 דקות).

גלידת עוגת גבינה בלי מכונה

חומרים:

400 גרם (פחית) חלב מרוכז 
375 מ"ל (1.5 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה
225 גרם גבינת שמנת
כפית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
לציפוי:
400 גרם שוקולד
4 כפות שמן

אופן הכנה:

  1. מניחים בתוך קערה את מרכיבי הגלידה, מניחים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר שמלאה בקרח ובמלח גס. 
  2. מקציפים עם מיקסר את מרכיבי הגלידה כ-10 דקות, מכסים במגבת ומעבירים את 2 הקערות ביחד אל המקפיא למשך 45 דקות. 
  3. אחרי הזמן הזה, מקציפים שוב את תערובת הגלידה כ-5 דקות.
     בחצי דקה האחרונה מקפלים לבפנים את הביסקוויטים.
  4. מכסים בניילון את פני הגלידה ומחזירים את הקערות למקפיא, עד שהגלידה מתייצבת.
    בשלב זה ניתן להכניס את הגלידה אל תוך תבניות סיליקון.
לציפוי:
  1. ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד.
  2. מוסיפים לבפנים את השמן.
  3. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
  4. כאשר הגלידה/הארטיקים קפאו לחלוטין, מוציאים אותם מתבנית הסיליקון ומחזירים למקפיא ל-20 דקות.
  5. לאחר מכן טובלים את הארטיקים בזהירות, מחכים עד שכל השוקולד יטפטף לחלוטין
  6. בשלב זה ניתן לפזר מעל כל מיני תוספות (ביסקוויטים, אוראו, סוכריות ועוד)
  7. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת (שומרים במקפיא כמובן)
שיטות נוספות להכנת גלידה ניתן למצוא כאן
 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design