לכבוד שבועות רציתי להכין משהו לא רגיל, אז החלטתי ללכת על גלידת עוגת גבינה.
הגלידה היא עשירה בשמנת וגבינה ולטאצ' הסופי הכנסתי לתוכה ביסקוויטים מרוסקים.
כמובן שגם כאן קיימים 2 מתכונים - אחד עם מכונת גלידה והשני בלי מכונת גלידה.
הגלידה היא עשירה בשמנת וגבינה ולטאצ' הסופי הכנסתי לתוכה ביסקוויטים מרוסקים.
כמובן שגם כאן קיימים 2 מתכונים - אחד עם מכונת גלידה והשני בלי מכונת גלידה.
גלידת עוגת גבינה במכונת גלידה
חומרים:
225 גרם גבינת שמנת
240 מ"ל (כוס) חלב
240 מ"ל (כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
275 מ"ל (1.5 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה
5 חלמונים
כפית תמצית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים מרוסקים
כפית תמצית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים מרוסקים
אופן הכנה:
- בסיר שמים חלב, שמנת ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
- במקביל טורפים את החלמונים עם הסוכר.
- תוך כדי בחישה יוצקים מעט מהחלב על תערובת החלמונים, ממשיכים לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
- שופכים את כל החלב על החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
- שופכים את התערובת חזרה לתוך הסיר דרך מסננת, תוך כדי בחישה מתמדת וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה (עד 76 מעלות).
כדי לבדוק אם מוכן - טובלים כף עץ בתוך התערובת, מעבירים אצבע על גבי הכף. אם התערובת נשארת יציבה ולא מתאחה - התערובת מוכנה, אם התערובת נוזלית והפס נסגר - צריך להמשיך לבשל.
מורידים מהאש ומצננים מעט. - מקפלים אל תוך התערובת את גבינת השמנת ומקררים לחלוטין.
- שופכים אל תוך מכונת הגלידה, מפעילים אותה בהתאם להוראות היצרן (כ-20-30 דקות).
גלידת עוגת גבינה בלי מכונה
חומרים:
400 גרם (פחית) חלב מרוכז
375 מ"ל (1.5 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה
225 גרם גבינת שמנת
כפית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
לציפוי:
400 גרם שוקולד
4 כפות שמן
225 גרם גבינת שמנת
כפית וניל
כוס וחצי ביסקוויטים
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
לציפוי:
400 גרם שוקולד
4 כפות שמן
אופן הכנה:
- מניחים בתוך קערה את מרכיבי הגלידה, מניחים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר שמלאה בקרח ובמלח גס.
- מקציפים עם מיקסר את מרכיבי הגלידה כ-10 דקות, מכסים במגבת ומעבירים את 2 הקערות ביחד אל המקפיא למשך 45 דקות.
- אחרי הזמן הזה, מקציפים שוב את תערובת הגלידה כ-5 דקות.
בחצי דקה האחרונה מקפלים לבפנים את הביסקוויטים. - מכסים בניילון את פני הגלידה ומחזירים את הקערות למקפיא, עד שהגלידה מתייצבת.
בשלב זה ניתן להכניס את הגלידה אל תוך תבניות סיליקון.
לציפוי:
- ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד.
- מוסיפים לבפנים את השמן.
- מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
- כאשר הגלידה/הארטיקים קפאו לחלוטין, מוציאים אותם מתבנית הסיליקון ומחזירים למקפיא ל-20 דקות.
- לאחר מכן טובלים את הארטיקים בזהירות, מחכים עד שכל השוקולד יטפטף לחלוטין
- בשלב זה ניתן לפזר מעל כל מיני תוספות (ביסקוויטים, אוראו, סוכריות ועוד)
- מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת (שומרים במקפיא כמובן)
שיטות נוספות להכנת גלידה ניתן למצוא כאן