גלידת שוקולד ביתית

אחרי סופ"ש מלא במשפחתיות עם מלא בשר ופחמימות.. פותחים את השבוע עם גלידת שוקולד. אחת הגלידות האהובות על כולם בערך ;)
מצרפת הסבר להכנת גלידה במכונה וגם להכנת גלידה ללא המכונה!




גלידת שוקולד במכונת גלידה

חומרים:

100 גרם שוקולד מריר
300 מ"ל חלב
85 גרם סוכר
3 חלמונים
300 מ"ל שמנת להקצפה

אופן הכנה:

  1. בסיר שמים את החלב והשוקולד, מחממים בעדינות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה.
  2. מסירים מהאש ומניחים לשוקולד להתקרר מעט.
  3. במקביל, בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר.
  4. תוך כדי בחישה יוצקים מעט מהשוקולד על תערובת החלמונים, ממשיכים לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
  5. שופכים את כל החלב על החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
  6. שופכים את התערובת חזרה לתוך הסיר דרך מסננת, תוך כדי בחישה מתמדת וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
    כדי לבדוק אם מוכן - טובלים כף עץ בתוך התערובת, מעבירים אצבע על גבי הכף. אם התערובת נשארת יציבה ולא מתאחה - התערובת מוכנה, אם התערובת נוזלית והפס נסגר - צריך להמשיך לבשל.
    מורידים מהאש ומקררים.
  7. את השמנת מקציפים לקצף רך.
    מקפלים את השמנת אל תוך השוקולד.
  8. מוסיפים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
    בשלב זה ניתן להוסיף את הטעמים השונים.
  9. שופכים אל תוך מכונת הגלידה, מפעילים אותה בהתאם להוראות היצרן (כעשרים דקות).

גלידת שוקולד בלי מכונה

חומרים:

200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז 
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (רבע כוס) חלב

אופן הכנה:

  1. ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב.
    מעבירים במסננת (כדי להוציא חתיכות)  ומקררים (במשך שעתיים לפחות).
  2. מניחים בתוך קערה את מרכיבי הגלידה, מניחים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר שמלאה בקרח ובמלח גס. 
  3. מקציפים עם מיקסר את מרכיבי הגלידה כ-10 דקות, מכסים במגבת ומעבירים את 2 הקערות ביחד אל המקפיא למשך 45 דקות. 
  4. אחרי הזמן הזה, מקציפים שוב את תערובת הגלידה כ-5 דקות. 
  5. מכסים בניילון את פני הגלידה ומחזירים את הקערות למקפיא, עד שהגלידה מתייצבת.
שיטות נוספות להכנת גלידה ניתן למצוא כאן
 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design