עוגת גבינה-לימון

כשבא לי לצאת מהבנאליות של עוגות שוקולד אני הולכת על השילוב של חמוץ ומתוק ביחד😋
העוגה הזאת באה לי בול - עוגת גבינה ולימון.
שכבה של בצק פריך, שכבות של עוגת גבינה אפויה במתיקות מעודנת וטוויסט של קרם לימון במינון המדוייק😉






כמות: קוטר 14 (להמרת גדלים נשתמש בטבלת ההמרות)

חומרים:

בצק פריך:
115 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר

1.5 כפית תמצית וניל
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה טרופה
עוגת גבינה:
340 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
170 גרם סוכר
140 גרם שמנת חמוצה, טמפרטורת החדר
כף תמצית וניל
2 ביצה +1 חלמון בטמפרטורת החדר
קארד לימון: 
100 גרם סוכר
ביצה
40 מ"ל מיץ לימון (כלימון) + קליפה של לימון
קורט מלח
30 גרם חמאה
חצי כפית ג'לטין מושרה בכף מים קרים
קצפת:
250 מ"ל שמנת להקצפה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר

אופן הכנה: 

בצק פריך:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת סוכר, וניל וחמאה.
    מעבדים עד שנוצרים פירורים.
  3. כשהמעבד עדיין פועל מוסיפים את הביצה.
    ממשיכים לעבד ומפסיקים מיד כשנוצר כדור בצק. 
  4. משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה. 
  5. בין שתי ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ
  6. אופים בתנור כ15-25 דקות, עד שהבצק משחים מעט.
  7. בעזרת הרינג קורצים מהבצק דיסקית ומצננים

גבינה אפויה:
  1. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים תנור ל130 מעלות.
  2. במיקסר עם וו לישה מרככים את גבינת שמנת. 
  3. מוסיפים סוכר, מערבבים עד שלא נותרו גושים של הגבינה.
  4. מוסיפים את השמנת החמוצה. 
  5. כשהמיקסר עדיין פועל (במהירות נמוכה) מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
  6. מוסיפים את הוניל.
  7. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות (או אופים בשתי נגלות נפרדות)
  8. אופים כ 15 דקות על השכבה בלי הבצק פריך.
    אופים על 20-25 דקות עבור השכבה עם הבצק פריך. 
  9. מקררים את השכבות לטמפרטורת החדר ואז מכניסים אותן למקפיא לכמה שעות או ללילה.
    השכבות צריך להיות קפואות ומוצקות.
קארד לימון:
  1. מערבבים בסיר בינוני ביצים וסוכר. מוספים את המיץ, הקליפות והמלח.
    מערבבים תמידית, כדי שהתערובת לא תידבק. 
  2. מחכים שהתערובת תהפוך לאטומה עם קצף לבן עדין על פני השטח, ככל שהוא מתחמם התערובת תהפוך לשקופה והקצף יעלם, מבשלים עד שהתערובת תעטוף את גב כף העץ ועד לסף רתיחה (לא לרתיחה מלאה, 90 מעלות)
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, ואח"כ את החמאה, ומסננים. 
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים קצת לפני הכנסה למקרר.
    מקפיאים עד להתקררות מוחלטת. 
קצפת
  1. במיקסר מקציפים חבילת שמנת עם פודינג וסוכר עד קבלת קצף יציב.
הרכבה:
  1. מניחים את שכבת הגבינה עם הבצק פריך על מגש ההגשה. 
  2. ממלאים בשקית זילוף את קרם הגבינה, ויוצרים מסגרת על החלק עם שכבת הגבינה והבצק פריך, שופכים לבפנים חצי מהקארד לימון.
  3. מניחים את שכבת העוגה השנייה מעל ומקפאים למינימום שעה.
  4. מורחים בצדדים את הקצפת, עד שיש לנו מסגרת אחידה.
  5. מזלפים בחלק העליון של העוגה את הקצפת ושופכים את שאר הקרם לימון. 
  6. שומרים במקפיא ומוציאים 40 דקות לפני ההגשה.


 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design