עוגת גבינה ותותים

לפני שעונת התותים נגמרת החלטתי לנצל אותה כדי להכין עוגת גבינה עם תותים.
העוגה משלבת בסיס אפוי של ביסקוויט גנואז', מלית של גבינה עם תותים שלמים וציפוי רך של ג'לי תותים מתוק. 
העוגה היא יפייפיה ולמרות זאת קלה להכנה (אז אין באמת סיבה לא להכין אותה)😉

אינגליש קייק 8*26 ס"מ (להמרת גודל של עוגה - לחצו כאן)

חומרים:

ביסקוויט ג'נואז:
ביצה
40 גרם סוכר לבן
35 גרם קמח 
30 גרם חמאה מומסת (בטמפרטורת הגוף)
כף תמצית וניל
מלית גבינה: כפול וחצי
פרוסות תותים בעובי של חצי ס"מ מכ10 תותים
270 גרם גבינת שמנת
90 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
300 מ"ל שמנת להקצפה
כפית וחצי ג'לטין מושרה ב3 כפות חלב
ג'לי תותים: 
50 גרם ג'לי בטעם תות (חצי חבילה + כף)
180 מ"ל מים רותחים (3/4 כוס)
30 גרם ריבת תות (כף וחצי) 

אופן הכנה:

ביסקוויט ג'נואז:

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים ומוסיפים סוכר, ווניל עד קבלת קציפה תפוחה ואוורירית.
  2. מנפים פנימה קמח וקינמון ומאחדים בתנועות קיפול.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת בתנועות קיפול.
  4. משטחים ואופים כ-12 דקות ב-160 מעלות.
  5. מצננים לאחר האפייה וקורצים בעזרת הרינג.
מלית גבינה:
  1. עוטפים את הרינג בנייר שקף.
  2. מסדרים את פרוסות התותים בצמוד לדפנות התבנית כך שייצמדו היטב בצורה אנכית לשקף האפייה. מניחים על גבי התחתית האפויה את התותים השלמים כשבסיסם פונה כלפי מטה.
  3. בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינה, סוכר, תמצית/מחית וניל. 
  4. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג לקצפת יציבה. 
  5. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אחידה. 
  6. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינה על גבי הבסיס והתותים ובעזרת מרית מיישרים את פניה. מכסים ומעבירים למקרר ללילה.
ג'לי תותים:
  1. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן:
    מערבבים את אבקת הג'לי ואת כוסות המים הרותחים, מערבבים עד שהאבקה נמסה.
  2. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את ריבת התותים ובוחשים היטב.
  3. מסננים את התערובת ויוצקים על העוגה ומחליקים. 
  4. מצננים במקרר כ-2-3 שעות לפני ההגשה. 
  5. מעטרים בתות וקצפת.

קיצורים:

במקום התחתית האפויה, ניתן להכין תחתית מביסקוויטים:
חומרים: 60 גרם פתי-בר, 40 גרם חמאה וכף סוכר חום.
מערבבים את כל המצרכים, משטחים בתבנית ומכניסים למקפיא להתייצבות.

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design