גלידת אוראו ושוקולד לבן

שוב פותחים את השבוע עם המאכל האולטימטיבי לקיץ.. גלידה!🍨
והפעם הכוכב הראשי הוא האוראו.🍪 
העוגיות השחורות האלה, לא בטוחה כמה הן טעימות כמו שהן. אבל כשהן נכנסות אל תוך קינוח - הם יכולות לנצח כמעט כל דבר.😏 
אז קבלו אותה בכבוד שמגיע לה 😉- גלידת אוראו עם שוקולד לבן <3😋



גלידת אוראו ושוקולד לבן במכונת גלידה

חומרים:

מכונת גלידה (שהייתה 4-6 שעות במקפיא)
250 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות תמצית וניל
2 חלמונים
50 גרם סוכר
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם אוראו מרוסקים

אופן הכנה:





  1. יוצקים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה.
  2. בינתיים מקציפים את הסוכר והחלמונים עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
  3. יוצקים מחצית מהחלב החם על תערובת הביצים תוך כדי ערבוב, מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך המשך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה (נעביר את האצבע על הכף, ונראה שהקו שיצרנו נשאר 'נקי' והנוזל לא זז).
  4. שוברים את השוקולד לחתיכות, ויוצקים מעל את התערובת החמה, מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה לחלוטין.
  5. מוספים את השמנת ומערבבים.
  6. מעבירים למקרר לצינון ארוך בן 4-6 שעות.
  7. לאחר שהתערובת התקררה לגמרי, מעבירים אותה למכשיר ומפעילים במשך 30 דקות עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי.
  8. מוסיפים את האוראו ומערבבים עוד דקה, עד שהאוראו נטמע בכל הגלידה.
  9. מגישים מיד או מאחסנים בכלי סגור במקפיא.

גלידת אוראו ושוקולד לבן בלי מכונה

חומרים:

200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז 
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
10 עוגיות אוראו שבורות / טחונות

אופן הכנה:

  1. ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
    מעבירים במסננת (כדי להוציא חתיכות)  ומקררים (במשך שעתיים לפחות).
  2. מניחים בתוך קערה את מרכיבי הגלידה, מניחים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר שמלאה בקרח ובמלח גס. 
  3. מקציפים עם מיקסר את מרכיבי הגלידה כ-10 דקות, מכסים במגבת ומעבירים את 2 הקערות ביחד אל המקפיא למשך 45 דקות. 
  4. אחרי הזמן הזה, מקציפים שוב את תערובת הגלידה כ-5 דקות. 
  5. דקה לפני הסוף מוסיפים את עוגיות האוראו ומערבבים בעדינות.
  6. מכסים בניילון את פני הגלידה ומחזירים את הקערות למקפיא, עד שהגלידה מתייצבת.
שיטות נוספות להכנת גלידה ניתן למצוא כאן




 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design