אני אוהבת לעשות עוגות עם טעם מרכזי אחד, הפעם סימנתי כמטרה את עוגיית האוראו,
ניסיתי לצאת מהבנאליות של כמות עוגות האוראו שיש ברשת, ולחשוב על עוגה עם מספר מרקמים וטעמים, שיעבדו מצויין לבד, אבל ביחד ייצרו תענוג גדול.
קוטר 20
בראוניז אוראו
מצרכים: 40 גרם שוקולד מריר 40 גרם חמאה ---------------------------------------- 25 גרם ביצה (חלמון M) 26 גרם סוכר (½2 כפות) ---------------------------------------- 12 גרם קמח (½1 כף) 1.5 גרם אבקת אפייה (¼ כפית) 12 עוגיות אוראו
| אופן הכנה: 1. בקערה מניחים את השוקולד והחמאה וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל, ומצננים מעט. 2. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית. 3. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4. בוצעים את העוגיות אוראו לשניים, ומניחים על גבי תבנית האפייה, יוצקים את התערובת על גבי העוגיות. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לכ-12-25 דקות. מצננים. |
מוס גבינה ואוראו
מצרכים: 2 גרם ג'לטין (כ-½ כפית) 10 גרם מים (כף) ------------------------------------------ 100 גרם שמנת מתוקה 38% (½ כוס פחות 2 כפות) 40 גרם סוכר (2 כפות) 40 גרם שמנת חמוצה 9% (2 כפות) 140 גרם גבינת שמנת 25% (חצי כוס) 15 גרם אינסטנט פודינג וניל (כף וחצי) 1 כפית תמצית וניל | אופן הכנה: 1. בקערה, מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים במקרר לכ-10 דקות. 2. מקציפים את כל שאר המרכיבים (שמנת מתוקה,סוכר, שמנת חמוצה, גבינת שמנת, אינסטנט פודינג וניל, תמצית הווניל) עד שמתקבל קרם יציב. 3. מחממים במיקרו כ5-10 שניות את הג'לטין עד שהוא נוזלי. 4. מעבירים חלק מהגבינות לקערה קדמה ומערבבים עם הג'לטין. מחזירים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינות. 5. יוצקים את תערובת הגבינות על גבי הבראוניז, מכניסים למקפיא לכשעתיים |
קראנץ' אוראו, פרלינה פקאן ושוקולד מריר
מצרכים: 14 גרם שוקולד מריר 10 גרם חמאה 90 גרם פרלינה פקאן ---------------------------------------- 16 גרם פייטה פויטין 20 גרם עוגיות אוראו טחונות | אופן הכנה: 1. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה והפרלינה; ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. 2. מוסיפים את הפייטה והעוגיות, מערבבים ומשטחים על גבי מוס הגבינה |
מוס וניל ושוקולד לבן
מצרכים: 2 גרם ג'לטין (½ כפית) 10 גרם מים (כף) ---------------------------------------- 80 גרם שמנת מתוקה 38% (1) (⅓ כוס) כפית מחית וניל/ כף תמצית וניל 80 גרם שוקולד לבן ---------------------------------------- 180 גרם שמנת מתוקה 38% (2) (¾ כוס) | אופן הכנה: 1. בקערה, מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים במקרר לכ-10 דקות. 2. בקערה מניחים את השוקולד, הוניל והג'לטין. מביאים לרתיחה את השמנת(1) ושופכים על גבי השוקולד. מערבבים ומצננים (עד שתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר). 3. מקציפים את השמנת הנותרת לקצפת רכה (מרקם יוגורט). מעבירים מעט מהקצפת אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות. יוצקים על גבי הקראנץ' ומקפיאים לכ-4 שעות/ ללילה. |
ועכשיו בעברית..
* פייטה פויטין - אלה שבבי קרפ דקים מקורמלים ופריכים. משמשים לקישוט עוגות, מילוי פרלינים, תחתית קראנץ' למוסים. אפשר לקנות בחנויות אפייה או להחליף בפצפוצי אורז/ קורנפלקס מרוסק/ שברי וופל.
* פרלינה - זוהי מחית של אגוזים קלויים ומקורמלים. אפשר לקנות בחנויות אפייה או להחליף בנוטלה או כל ממרח אחר לטעמתכם.
וואלה הגזמת...
אז כמו בכל המתכונים שלי, גם את העוגה הזאת אפשר להכין מכל שכבה קינוח קטן ומתוק.
* בראוניז - נכפיל ב1.5, זמן האפייה יתארך בכמה דקות. מקפיאים וחותכים לקוביות.
* קראנץ' - את המצרכים של הקראנץ' אפשר לשלש ולחתוך לקוביות.
* מוסים - אפשר למזוג לתוך כוסות/ לתוך תבניות סיליקון.
* רוצים עדיין להכין עוגת מוס? פשוט תוותרו על אחת/ שתיים שכבות במתכון, ותכפילו כמויות של המוס. (ובפעם הבאה תנסו את המתכונים שעוד לא הכנתם)