עוגת יום הולדת

לפני כ-12.5 שנים השתנו החיים שלי מקצה לקצה, כאשר אמא שלי הודיעה שהיא בהריון. 
ממשפחה קטנה שמונה ארבע נפשות הפכנו לשישה, אל חיינו נכנסו תאומים במשקל כולל של פחות מ-4 קילו. 
אני אהיה כנה ואגיד שזה לא תמיד היה קל, אבל לחיים שלנו נכנס הרבה עניין, צבע, עושר ומלא מלא אהבה 💖

השבוע אחותי חגגה בת מצווה בשטח עם החברות, ואני התבקשתי להביא עוגת שוקולד פשוטה פרווה.

עוגת יום הולדת

מהמתכון הזה נקבל:
או 4 עוגות אינגליש קייק (31*10, גובה 5 ס"מ),
או עוגת גן (25*35, גובה 5 ס"מ),
או 2 עוגות בקוטר 20 ס"מ (גובה 10 ס"מ) 

עוגה בחושה:

מצרכים:
3 כוסות קמח (420 גרם)
3 כוסות סוכר (600 גרם)
½1 כוס קקאו (210 גרם)
½2 שקית אבקת אפייה (25 גרם)
½1 כפית מלח (7.5 גרם)
4 ביצים (240 גרם)
½1 כוסות מים (360 גרם)
2 כוסות פחות כף שמן (390 גרם)

אופן הכנה:
מערבבים את כל המצרכים רק עד שהתערובת אחידה והקמח נטמע בבלילה.
מעבירים את הבלילה לתבנית גדולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-40-45 דקות עד שהעוגה יציבה למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

גנאש שוקולד חלב וקפה:

מצרכים:
½ כף אבקת קפה נמס (5 גרם)
¾ כוס + 2 כפות שמנת מתוקה 38% (200 גרם)
2.5 חבילות שוקולד חלב (230 גרם)

אופן הכנה:
בקערה נוספת מותאמת למיקרו מניחים את הקפה והשמנת ומחממים עד שהיא מגיעה לסף רתיחה.
מוסיפים לקערה את השוקולד מערבבים ושופכים על גבי העוגה.

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design