בסופ"ש האחרון אבא שלי חגג יום הולדת (מזל טוב אבא 💗)
כשהתחלתי לחשוב איזה עוגה להכין לו השנה, עלו לי לראש כל מיני חטיפים וקינוחים שהוא אוהב שכוללים קרמל ושוקולד.
ואני כמובן אוהבת להתרכז בטעם ספציפי אז הנה לפניכם עוגת קרמל -
* טורט קפה ושוקולד דולסי (שוקולד לבן מקורמל, "בלונדי") - הקפה נותן מימד נוסף שמשתלב יפה עם הקרמל
* קראנץ' שוקולד מריר ופרלינה (מחית של אגוזי לוז מקורמלים) - השוקולד המריר נותן ניגוד לכל המתיקות של הקרמל. ותאמינו לי שאת השכבה הזאת אפשר לאכול כמו שהיא ("טעמי לעשירים" כמו שאבא הגדיר)
* קרמו קרמל ושוקולד חלב, שכבה מלטפת ונעימה במרקם של מעדן עשיר בטירוף.
* מוס קרמל ושוקולד לבן - מוס אוורירי של קרמל עדין (אפשר להגיש רק אותו בכוסות).
* גנאש דולסי - כי חייב עוד שכבה שתסגור את הכל, כי 4 שכבות זה מעט..😉
קוטר 20
טורט קפה
מצרכים: 25 גרם חלמון (1 חלמון L) חצי כפית תמצית וניל 45 גרם חמאה מומסת 10 גרם שמנת מתוקה 38% (1 כף) 15 גרם סוכר חום בהיר (1 כף) כפית קפה נמס ---------------------------------------- 40 גרם חלבון 40 גרם סוכר ---------------------------------------- 60 גרם קמח (חצי כוס פחות כף) רבע כפית אבקת אפייה ---------------------------------------- 30 גרם שוקולד דולסי
|
אופן הכנה: 1. בקערה אחת מערבבים חלמון, תמצית וניל, חמאה, שמנת מתוקה, סוכר חום וקפה. 2. מקציפים את החלבון והסוכר למרנג רך (עד שנוצרות גבעות של קצף). 3. מקפלים את שתי הקערות למסה אחידה. מוספים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים קלות עד לאיחוד המסה. 4. שופכים לרינג מרופד בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים כ-8 דקות. מצננים.
|
קראנץ' שוקולד מריר ופרלינה
מצרכים: 14 גרם שוקולד מריר 10 גרם חמאה ---------------------------------------- 90 גרם פרלינה ---------------------------------------- 45 גרם פייטה
|
אופן הכנה: 1. ממיסים בקערה את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הפרלינה. מוסיפים את הפייטה, ומערבבים לתערובת אחידה. 2. מורחים שכבה אחידה של הקראנץ' על הטורט. מכניסים למקפיא עד שמתמצק (כ-10 דקות)
|
קרמו קרמל ושוקולד חלב
מצרכים: 70 גרם סוכר (חצי כוס פחות 3 כפות) ---------------------------------------- 200 גרם שמנת 38% (3/4 כוס ו-2 כפות) 80 גרם חלב (1/3 כוס) 2 כפיות תמצית וניל 0.5 כפית מלח ---------------------------------------- 70 גרם חלמון (3 חלמונים) ---------------------------------------- 260 גרם שוקולד חלב חצי כפית ג'לטין מושרה ב2.5 כפיות מים
|
אופן הכנה: 1. מכניסים לסיר את הסוכר ומבשלים לקרמל. במקביל מניחים בסיר נוסף את השמנת, החלב, הוניל ומלח ומחממים לסף רתיחה. 2. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים את השמנת החמה על הקרמל. 3. שופכים מחצית מהקרמל על החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים לבישול על אש קטנה, ומסמיכים עד לטמפרטורה של 82 מעלות (בדיקה נוספת – טובלים את הכף בתערובת ומעבירים עליה אצבע – אם הקו נשאר יציב ולא מתאחד מחדש – התערובת מוכנה) 4. יוצקים את הקרמל על גבי השוקולד ומסת הג'לטין, ממתינים דקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. 5. מצננים עד ל-30 מעלות (טמפרטורת גוף) יוצקים על גבי הקראנץ ומקפיאים לכשעה וחצי.
|
מוס קרמל ושוקולד לבן
מצרכים: 80 גרם סוכר ---------------------------------------- 100 גרם שמנת 38% 1 כפית תמצית וניל ---------------------------------------- 50 גרם שוקולד לבן חצי כפית ג'לטין מושרה ב2.5 כפיות מים ---------------------------------------- 150 גרם שמנת 38%
|
אופן הכנה: 1. מכניסים לסיר את הסוכר ומבשלים לקרמל. במקביל מניחים בסיר נוסף את השמנת(1), והוניל ומחממים לסף רתיחה. 2. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים את השמנת החמה על הקרמל. 3. יוצקים את הקרמל על גבי השוקולד ומסת הג'לטין, ממתינים דקה וטוחנים בבלנדר מוט. 4. מצננים עד ל-30 מעלות (טמפרטורת גוף). 5. מקציפים את השמנת(2) עד לקבלת קצפת במרקם יוגורט. מקפלים את הקצפת לתוך הקרמל, ויוצקים על גבי הקרמו ומקפיאים לכשעה וחצי.
|
גנאש דולסי
מצרכים: 100 גרם שמנת 38% 5 גרם דבש (כפית) ---------------------------------------- 150 גרם שוקולד חלב ---------------------------------------- 10 גרם חמאה
|
אופן הכנה: 1. מחממים את השמנת והדבש במיקרו עד לסף רתיחה. 2. שופכים את השמנת על גבי שוקולד חלב ומערבבים. מוספים את החמאה. 3. מצננים מעט, ושופכים על גבי העוגה. שומרים את העוגה במקפיא, ומעבירים למקרר לכ-6 שעות לפני ההגשה.
|
הסברים ותחליפים:
* פייטה - שברי וופל מקורמלים = אפשר להחליף בקורנפלקס מרוסק מעט/ בפצפוצי אורז.
* פרלינה - תערובת של קרמל ואגוזי לוז קלויים טחונים (טעים לאכול עם כפית) = אפשר להחליף בנוטלה.
* דולסי - שוקולד לבן מקורמל/ בלונדיז (של עלית) = אפשר להחליף בשוקולד חלב.
* אם המתכון נראה לכם מאיים - פשוט תוותרו על שכבת הקראנץ'; או על שכבת הקרמו/ המוס ( - ובנוגע לשכבה שבחרתם להשאיר, פשוט תכפילו את כמות המצרכים).