הימים חולפים, שנה עוברת ושוב הגענו לחנוכה וכל שנה ושנה הסופגניה רחוקה מאוד מסופגניה והופכת להיות קינוח רב קומות ושכבות.
אז בניגוד מוחלט לרוח, אני בוחרת להמעיט. סופגניה טעימה, מילוי ואולי גם קישוט.
כל המילויים מורכבים מגנאש מוקצף, לא צריכים הכנה מראש, אפשר לשמור במקרר, בלי ג'לטין ובלי ביצים. אבל טעים.
אופן ההכנה הוא זהה לכל המילויים, הכנסת המרכיבים למיקרוגל. צינון והקצפה (:
שיהיה לנו חג שמח, ומלא אור
שני הדגשים היחידים שלי: לוודא שהגנאש (השוקולד והשמנת) ממש מצטנן ומגיע לטמפרטורת החדר.!
ועוד יותר חשוב זה להימנע מהקצפת יתר! את כל העסק לוקח להקציף כדקה ואפילו פחות. איך בודקים? מעבירים את הלקקן בקערה ורואים האם הגנאש נוזל או נשאר יציב בצדדים. מתלבטים? קחו מטרפה ותמשיכו ידנית.
אוראו ושוקולד לבן
כמות: 15 סופגניות

|
מצרכים: 120 גרם שוקולד לבן מיכל שמנת להקצפה 38% 3-4 עוגיות אוראו טחונות 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה לקישוט: מיני עוגיות אוראו אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מקפלים לבפנים את העוגיות, מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות.
|
כמות: 15 סופגניות
| מצרכים: 120 גרם שוקולד לבן מיכל שמנת להקצפה 38% 2 כפות ממרח קינדר 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה לקישוט: קינדר אצבעות/ בואנו אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד, הממרח ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |
כמות: 15 סופגניות
 | מצרכים: 120 גרם שוקולד לבן כפית תמצית וניל/ חצי כפית מחית וניל מיכל שמנת להקצפה 38% 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה לקישוט: סוכריות קרמל/ פחזניות אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד, הוניל, הממרח ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |
כמות: 15 סופגניות
| מצרכים: 120 גרם שוקולד לבן מיכל שמנת להקצפה 38% 2 כפות ריבת חלב 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה לקישוט: מיני עוגיות אלפחורס אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד, הממרח ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |
כמות: 15 סופגניות

| מצרכים: 60 גרם שוקולד מריר 50 גרם שוקולד חלב מיכל שמנת להקצפה 38% 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציה לקישוט: מיני עוגיות שוקולד/ כדורי שוקולד אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולדים ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |
כמות: 15 סופגניות
| מצרכים: 90 גרם שוקולד חלב מיכל שמנת להקצפה 38% כפית אבקת קפה נמס 2 כפות אינסטנט פודינג וניל אופציה לקישוט: טראפלס אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד, הקפה ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |
כמות: 15 סופגניות
| מצרכים: 90 גרם שוקולד חלב מיכל שמנת להקצפה 38% 2 כפות ממרח נוטלה 2 כפות אינסטנט פודינג וניל אופציה לקישוט: פררו רושה אופן הכנה:
1. מניחים בקערה (חסינת חום) את השוקולד, הממרח ו-⅓ כוס שמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שמתקבל גנאש אחיד ומניחים עד שמתקרר. 2. לאחר הצינון מוסיפים את שארית השמנת, האינסטנט פודינג ומקציפים בזהירות!! מכניסים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות. |