רד וולוט - טארט שכבות

לכבוד יום האהבה החלטתי לשלב את הטרנד השולט השנה ועם הטעמים שהכי מזכירים לי את יום האהבה, בצק פריך מתוק אדמדם עם שכבות של קרם מסקרפונה מתוקה וטעימה.
אז יאללה למטבח ויום האהבה שמח💏💓💋💘



כמות: לב בגודל 14 ס"מ

בצק:

חומרים:

100 גרם (חצי כוס) סוכר
60 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף רוויון/ שמנת חמוצה
כפית צבע מאכל (עדיפות לג'ל)
175 גרם (כוס ורבע) קמח
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
כף אבקת קקאו

אופן הכנה:


  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים חמאה וסוכר.
    מוסיפים לבפנים ביצה, רוויון ו-וניל ומערבבים.
    מוסיפים צבע מאכל.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה ואבקת קקאו.
  4. מנפים את החומרים היבשים אל תוך החומרים הרטובים ומערבבים רק עד כדי איחוד.
  5. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה (כדי למנוע את הדבקות הבצק), מרדדים עד לעובי של 5 מ"מ ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  7. בעזרת סכין יוצרים 3 צורות של לב (את השאריות ניתן לכדרר ולאפות לעוגיות).
  8. אופים בתנור 10 דקות ומניחים בצד לצינון.


קרם מסקרפונה:

חומרים:

340 גרם (מיכל וחצי) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה
1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל
4.5 כפות סוכר
כף תמצית וניל

אופן הכנה:

בקערת מיקסר מקצפים יחד את כל החומרים (מסקרפונה, שמנת, אינסטנט פודינג וניל, סוכר ותמצית וניל), עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס"מ. 

הרכבה:

  1. מניחים שכבת בצק אחת על גבי צלחת הגשה ומזלפים מעליה מהחלק החיצוני וכלפי פנים "נשיקות" של קרם. 
  2. מניחים מעל שכבה נוספת של בצק ומזלפים גם עליה באותו האופן.
  3. מניחים מעל את השכבה השלישית של הבצק ומזלפים גם עליה.
  4. מעטרים בפירות/ שוקולד /ממתקים לפי הטעם.
    שומרים בקירור 3-4 שעות עד להתרככות של השכבות.

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design