סלסילות קדאיף עם רוטב פירות יער

מתכון מדליק ושונה מבד"כ, מבחינתי הוא לוקח מוס שוקולד בהליכה😅😋
סלסילות קדאיף קראנצ'יות עם מילוי קרם שוקולד לבן אוורירי ורוטב פירות יער (או כל רוטב מגניב אחר)
הקינוח הזה בכלל פשוט להכנה, אך יחד עם זה מאוד אסטטי, יפה, נקי, וכמובן – טעים. 



כמות: 12 יחידות 

סלסילות קדאיף

חומרים:

100 גרם חמאה מומסת
250 גרם אטריות קדאיף מופשרות

אופן הכנה:


  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים אטריות קדאיף בקערה גדולה, יוצקים עליהן חמאה מומסת ובעזרת הידיים מערבבים היטב כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
  3. מרפדים כל שקע באטריות המשומנות כך שייווצרו מעין סלסילות קטנות.
  4. אופים כ-10-20 דקות עד להזהבה. מצננים כ-10 דקות ומוציאים בזהירות מהשקעים.

מוס שוקולד לבן

חומרים:

150 גרם שוקולד לבן
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
קורט מלח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל



    אופן הכנה:

    1. מניחים את השוקולד בקוביות ושמים בקערה.
    2. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    3. מצננים את התערובת במקרר במשך 4-5 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לחלוטין.
    4. מעבירים את התערובת הקרה לתוך קערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
    5. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים על כל סלסלה בנדיבות.

    רוטב פירות יער

    חומרים:

    300 גרם פירות יער 
    50 גרם סוכר
    50 מ"ל מים

    אופן הכנה:

    1. בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער,סוכר ומים.
      מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.
    2. שופכים מעט רוטב פירות יער על כל סלסלת קדאיף .

    הערות:

    • אפשר להכין את הקינוח בכוסות, אופים את השערות קדאיף בשכבה דקה על גבי תבנית תנור ומניחים בתחתית כל כוס.
    • מומלץ לזלף את המוס על גבי השערות קדאיף קרוב להגשה, כיוון שהמוס ירטיב את השערות קדאיף.
    • ניתן לשים מעל כל רוטב אחר כמו רוטב לימון/ פסיפלורה/ קרמל, כל מה שעולה על דעתכם.



     

    מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design