קרמוגית (עוגיות ממולאות)

תניחו את הערגליות בצד ורוצו למטבח להכין את העוגיות האלמותיות במילוי שוקולד.
עוגיות חמאה קטנות, עדינות ורכות, פשוטות להכנה ודי זריזות, והפעם עם מלית של פרלין!




חומרים:

110 גרם חמאה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
ביצה
315 גרם (2 כוסות ורבע) קמח
חצי כפית סודה  לשתייה
רבע כפית מלח
למילוי: פרלינים/ ממרח שוקולד/ חמאת בוטנים

אופן הכנה:


  1. במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. 
  3. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק. (לא מעבדים יותר מידי את הבצק, כדי שלא יתקשה).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  5. לוקחים חתיכת בצק, מגלגלים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” חצי פרלין, סוגרים את הבצק על השוקולד, מכדררים לכדור.
  6. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ-9 דקות בלבד (העוגיות צריכות להישאר כמה שיותר לבנות).
  8. מצננים מעט וטורפים, כדי שהשוקולד יימס מחממים 20 שניות במיקרוגל.
  • כדי להשתמש בממרח שוקולד: מניחים כפיות של הממרח על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים עד שהם מתקשות (חצי שעה לפחות). (אני משתמשת בפרלינים.. יותר טעים)
 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design