עוגת גבינה קלאסית

בסוף כל צום מחכה לנו עוגת גבינה אפויה, רכה ואוורירית שכל הצום אני מפנטזת עליה עם משו חם בצד.
הפעם חרגתי מהמנהג ובמקום שנקנה הכנתי מבעוד מועד עוגת גבינה, קלילה, אוורירית מלטפת שנגמרת מהר מידי.
תנסו. מבטיחה שלא תתאכזבו!




עוגת גבינה קלאסית

כמות: קוטר 22/24 ס"מ

לבצק - בסיס העוגה:

חומרים:

125 גרם קמח
65 גרם סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

אופן הכנה:


  1. לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח, הסוכר ואבקת אפייה ומעבדים.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים.
  3. כשהבצק מתחיל להתגבש לפירורים קטנים, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד.
  4. בין שתי ניירות אפייה מרדדים את הבצק לגודל התבנית, קורצים את הבצק עם התבנית ושומרים בצד את שארית הבצק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל-10 דקות עד שהבצק הזהיב יפה.
  6. מצננים את הבסיס כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  7. כאשר הבסיס הצטנן, לוקחים את שארית הבצק וממלאים את החורים שנוצרו בזמן שהבצק יצטנן (הבצק יתכווץ טיפה אחרי האפייה, נמלא את החורים עם הבצק ה"חי" כדי שהתערובת גבינה לא תנזל החוצה).

לתערובת הגבינה:

חומרים:

70 גרם סוכר
45 גרם קמח
10 גרם אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
4 חלמונים
4 חלבונים
90 גרם סוכר

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר ואינסטנט פודינג.
  2. בקערה גדולה מניחים את הגבינה ומכניסים לתוכה את כל החומרים היבשים ומערבבים.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקפלים אותם פנימה בעזרת לקקן.
  4. מעבירים את הקערה למקרר.
  5. מקציפים במיקסר את החלבון במהירות גבוהה, כאשר מתחילות להיווצר גבעות חלבונים ומיד מוסיפים את כל הסוכר.
  6. ממשיכים להקציף במשך כמה דקות עד שמתקבל קצב יציב, לבן וגבוהה.
  7. מקפלים עם לקקן בעדינות מחצית מקצף הביצים אל תערובת הגבינה, ולאחר מכן מקפלים את המחצית השנייה.
  8. שופכים את התערובת המוכנה אל תוך התבנית.
  9. אופים בשני שלבים: שלב 1 - אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות ואופים 10-15 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
  10. שלב 2 - מנמיכים את התנור ל160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור (משאירים אותו פתוח כדי שהוא יתקרר) ומעבירים סכין בדפנות התבנית (מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ).
    מחזירים לתנור ואופים עוד כ-25-30 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  11. מצננים את העוגות כ-4 שעות בטמפרטורת החדר או 2 שעות במקרר.

טיפים:

  • לקיצור דרך ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי.
  • אמבט בן מארי: מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
    בשביל מה? שיטה זו מבטיחה אפיה אחידה, איטית ויציבה שיבטיח לנו מרקם מושלם של עוגת גבינה. האפיה לא תהיה בטמפרטורה גבוהה מדי והביצים שבעוגה לא יתבשלו יתר על המידה ויבטיחו לנו מרקם קרמי וקטיפתי בעוגה. בנוסף זה גם עוזר במניעת סדקים באפיה על פני שטח העוגה.
  • שמירה על שוליים צחורים: עוטפים מבחוץ את התבנית בנייר עיתון רטוב, אפשר גם  לקפל מגבת (בהתאם לגובה שולי העוגה), להרטיב אותה ולכרוך מסביב לתבנית (לסגירה, משתמשים בסיכת ביטחון).

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design