בורקס, אחד ממאפיי הבוקר היותר אהובים וטעימים.
לפני כמה שנים עבדתי במאפייה-קונדטוריה, בכל בוקר ב6:45 היו יוצאים מהתנור בורקסים חמים, טריים ומפיצי ריח לא נורמלי, בתור בחורה סטנדרטית (-רעבה תמיד), על בטן ריקה לא באמת היה לי סיכוי מול הבורקסים...😉
כל בוקר אכלתי בורקס גבינה אחד וקרואסון שוקולד (אבל זה כבר לפוסט אחר), לא הצלחתי לעמוד בפניו לא משנה כמה רציתי. הוא תמיד ניצח.
מאז עזבתי שם, (ירדתי ישר 2 קילו 😜) אבל האהבה הנצחית לבורקסים נשארה..
אם הייתי יודעת אז כמה זה פשוט, כנראה הייתי מכינה אותם כבר מזמן לבד בבית לפחות פעם בשבוע!
אז קבלו מתכון בלי יותר מדי מאמץ, בורקס גבינה ביתי שימלא את הבית בניחוחות מאפיה.
חומרים:
500 גרם בצק עלים2 חלמונים של ביצה + כף מים
1/2 כוס שומשום
אופציה 1 - מילוי 4 גבינות:
100 גרם גבינת אמנטל מגוררת
100 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגורר
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
אופציה 2 - מילוי גבינות:
2 גביעי גבינת קוטג' 9%
1/4 כוס גבינת פטה (סחוטה מנוזלים)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1 כפית מלח
1/2 כף קמח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 2 מ"מ
חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ. - בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
- מערבבים את חלמון הביצה עם המים, מברישים בעזרת מברשת את שולי הבצק.
- במרכז כל ריבוע מניחים כף וחצי גדושות של המלית,
מקפלים למשולש ומהדקים היטב את השוליים. - מניחים בתבנית מעל נייר אפייה (מקפידים על מחק של לפחות ס"מ אחד מהשני), מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מברישים את הבורקסים בחלמון-מים ומפזרים שומשום מעל.
- אופים ב-240 מעלות ל-5 דקות.
- מנמיחים את התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות (כדי לקבל בורקסים זהובים ופריכים ואפויים גם מבפנים).
- בתאבון!
