מיני פאי לימון ממכר ברמות קשות! 🍰🍋
השילוב של חמוץ מתוק משגע וטעים ברמות.
בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר. עוד לא הלכתם להכין?😉
כמות: 20 יחידות קטנות / פאי בקוטר 14 ס"מ בגובה 2.5 (להמרות גדלים נוספות לחצו כאן)
75 גרם (7.5 כפות גדושות) קמח תפוחי אדמה
75 גרם (7.5 כפות גדושות) קורנפלור
165 גרם (1.5 כוס ו1.5 כפות) שקדים טחונים
112 גרם (כוס וכף) סוכר
כפית מלח
135 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה + חלמון
קרם לימון + מרנג:
130 מ"ל (כוס וכף) חלב
קליפת לימון
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף וחצי) מיץ לימון
2 חלמונים
15 גרם (כף וחצי) סוכר
15 גרם(כף וחצי) קורנפלור
4 חלבונים
145 גרם (3/4 כוס פחות כפית) סוכר
145 גרם (כוס ו3 כפות) אבקת סוכר
(30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר לפיזור מעל)
קרם לימון + מרנג:
השילוב של חמוץ מתוק משגע וטעים ברמות.
בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר. עוד לא הלכתם להכין?😉
כמות: 20 יחידות קטנות / פאי בקוטר 14 ס"מ בגובה 2.5 (להמרות גדלים נוספות לחצו כאן)
חומרים:
בצק ללא גלוטן:75 גרם (7.5 כפות גדושות) קמח תפוחי אדמה
75 גרם (7.5 כפות גדושות) קורנפלור
165 גרם (1.5 כוס ו1.5 כפות) שקדים טחונים
112 גרם (כוס וכף) סוכר
כפית מלח
135 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה + חלמון
קרם לימון + מרנג:
130 מ"ל (כוס וכף) חלב
קליפת לימון
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף וחצי) מיץ לימון
2 חלמונים
15 גרם (כף וחצי) סוכר
15 גרם(כף וחצי) קורנפלור
4 חלבונים
145 גרם (3/4 כוס פחות כפית) סוכר
145 גרם (כוס ו3 כפות) אבקת סוכר
(30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר לפיזור מעל)
אופן הכנה:
בצק ללא גלוטן:- במעבד מזון שמים את כל החומרים היבשים ואת החמאה ומעבדים קצרות לבצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה והחלמון (ומעבדים קצרות לבצק עם פירורים גדולים).
יוצרים מלבן עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. - חותכים קובייה קטנה מהבצק ומשטחים לתוך תבנית של מאפינסים.
דוקרים את הבצק עם מזלג ומקררים במקפיא כחצי שעה. - אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה של בסיסי הפאי.
קרם לימון + מרנג:
- בסיר שמים חלב, קליפות לימונים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
- בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. - תוך כדי בחישה יוצקים מעט מתערובת החלב-לימון על תערובת החלמונים, ממשיכים לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
- שופכים את כל תערובת החלב-לימון על החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
- שופכים את התערובת חזרה לתוך הסיר דרך מסננת, תוך כדי בחישה מתמדת וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
כדי לבדוק אם מוכן - טובלים כף עץ בתוך התערובת, מעבירים אצבע על גבי הכף. אם התערובת נשארת יציבה ולא מתאחה - התערובת מוכנה, אם התערובת נוזלית והפס נסגר - צריך להמשיך לבשל. - מורידים מהאש ומניחים על פני השטח ניילון נצמד (כדי שלא יווצר קרום).
- מקציפים במהירות איטית את החלבונים עד שהיא מתחילה לתפוח.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
- מוסיפים את האבקת סוכר ומקציפים עוד דקה.
- מקפלים כשליש מהקצף לתוך קרם הלימון ויוצקים לתוך תחתית הבצק האפויה.
- ממלאים שק זילוף עם שארית הקצף, מזלפים את הקצף מעל קרם הלימון.
- מפזרים מעל הקצף אבקת סוכר ואופים כ-2 דקות בתנור שחומם מראש ל250 מעלות עד שקצוות הנטיפים מזהיבים (לשים לב שלא ישרף!)
הערות:
- את התחתיות ניתן לקנות מוכנות מחנויות אפייה.
- ניתן להמיר את המתכון לפרווה (זה מה שאני עשיתי): חמאה - מחמאה, חלב - שמנת צמחית/ חלב קוקוס.
- כדי ליצור בצק דק מאוד לבסיסים - מרדדים את הבצק בעובי של 2-3 מ"מ בין 2 ניירות אפייה, קורצים לעיגולים ומניחים בין 2 מנג'טים מסיליקון (או לחלופין בין 2 זוגות של מנג'טים מנייר, כלומר 2 מנג'טים מנייר- עיגול בצק- 2 מנג'טים מנייר) מניחים בתוך תבנית מאפינסים ומתקבלים מיני פאי חמודים ודקים.
- כדי לעשות פאי אחד גדול נכפיל את מצרכי הבצק ב1.5, ואת מצרכי המילוי ב2 - יתקבל פאי בקוטר 22 ס"מ (כמובן משך אפיית הפאי יתארך)