כוסות קרמל

כוסות קרמל - קינוח שמורכב בהשראת הקינוח 'טוויקס'.

שכבה של שטרויזל שקדים, טופי קרמל רך וגנאש שוקולד מריר.




כמות: 26 כוסות (50 מ"ל)

חומרים:

שטוריזל שקדים:
65 גרם (חצי כוס + כף) שקדים טחונים
45 גרם (1/4 כוס + כף) קמח מצה
2.5 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה / מחמאה / שמן קוקוס
30 מ"ל (1/8 כוס) שמן
30 מ"ל (1/8 כוס) מים קרים
טופי קרמל רך:
450 גרם (2 ורבע כוסות) סוכר לבן
45 מ"ל מים
175 גרם (3/4 כוס) שמנת מתוקה
4 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
300 גרם חמאה קרה
גנאש שוקולד:
250 מ"ל שמנת
200 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה:

שטרויזל שקדים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים (שקדים, קמח, סוכר, מלח).
  3. לתוך התערובת מועכים עם האצבעות את החמאה עד שנוצרים לנו פירורים עם גושים קטנים.
  4. לפירורים מוסיפים את החומרים הרטובים (וניל, שמן, מים) ומעבדים עם הידיים רק עד שנוצר לנו בצק.
  5. את הפירורים שנוצרו מפוררים לתבנית אפייה בשכבה אחת.
  6. את התבנית מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות, עד שהפירורים יבשים וקיבלו צבע שחום.
  7. מוצאים מהתנור ואם צריך מפוררים עם מזלג.
  8. מצננים.
  9. שמים את השטוריזל בכוסות, בערך כף - כף וחצי לכל כוס.

טופי קרמל רך:

  1. בסיר או במיקרוגל מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
  2. מסירים מהאש.
  3. במחבת מערבבים את הסוכר והמים (המים עוזרים לגרום להמסה אחידה), ומחממים על אש נמוכה, עד שהוא נמס לגמרי.
  4. הסוכר צריך להתבשל ולהגיע לקרמל כהה בצבע ענברי.
  5. כשהצבע ענברי מוסיפים פנימה בזהירות ובהדרגה את השמנת החמה וטורפים בלי הפסקה עם מטרפה עד שהתערובת חלקה וממשיכים לבשל עוד דקה וחצי.
  6. מורידים מהאש, מוסיפים לבפנים את המלח, תמצית הוניל והחמאה.
  7. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
  8. מצננים ולאחר מכן שופכים אל תוך הכוסות.

גנאש שוקולד:

  1. על בן מארי / במיקרוגל מחממים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
  2. מצננים ולאחר מכן שופכים אל תוך הכוסות.
  3. ניתן להקציף את הגנאש (אחרי שצונן במשך 4 שעות במקרר) ולאחר מכן לזלף אותו על גבי הכוסות.


 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design