כוסות קרמל - קינוח שמורכב בהשראת הקינוח 'טוויקס'.
שכבה של שטרויזל שקדים, טופי קרמל רך וגנאש שוקולד מריר.
כמות: 26 כוסות (50 מ"ל)
65 גרם (חצי כוס + כף) שקדים טחונים
45 גרם (1/4 כוס + כף) קמח מצה
2.5 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה / מחמאה / שמן קוקוס
30 מ"ל (1/8 כוס) שמן
30 מ"ל (1/8 כוס) מים קרים
טופי קרמל רך:
450 גרם (2 ורבע כוסות) סוכר לבן
45 מ"ל מים
175 גרם (3/4 כוס) שמנת מתוקה
4 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
300 גרם חמאה קרה
גנאש שוקולד:
250 מ"ל שמנת
200 גרם שוקולד מריר
טופי קרמל רך:
גנאש שוקולד:
שכבה של שטרויזל שקדים, טופי קרמל רך וגנאש שוקולד מריר.
כמות: 26 כוסות (50 מ"ל)
חומרים:
שטוריזל שקדים:65 גרם (חצי כוס + כף) שקדים טחונים
45 גרם (1/4 כוס + כף) קמח מצה
2.5 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה / מחמאה / שמן קוקוס
30 מ"ל (1/8 כוס) שמן
30 מ"ל (1/8 כוס) מים קרים
טופי קרמל רך:
450 גרם (2 ורבע כוסות) סוכר לבן
45 מ"ל מים
175 גרם (3/4 כוס) שמנת מתוקה
4 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
300 גרם חמאה קרה
גנאש שוקולד:
250 מ"ל שמנת
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
שטרויזל שקדים:- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים (שקדים, קמח, סוכר, מלח).
- לתוך התערובת מועכים עם האצבעות את החמאה עד שנוצרים לנו פירורים עם גושים קטנים.
- לפירורים מוסיפים את החומרים הרטובים (וניל, שמן, מים) ומעבדים עם הידיים רק עד שנוצר לנו בצק.
- את הפירורים שנוצרו מפוררים לתבנית אפייה בשכבה אחת.
- את התבנית מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות, עד שהפירורים יבשים וקיבלו צבע שחום.
- מוצאים מהתנור ואם צריך מפוררים עם מזלג.
- מצננים.
- שמים את השטוריזל בכוסות, בערך כף - כף וחצי לכל כוס.
טופי קרמל רך:
- בסיר או במיקרוגל מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
- מסירים מהאש.
- במחבת מערבבים את הסוכר והמים (המים עוזרים לגרום להמסה אחידה), ומחממים על אש נמוכה, עד שהוא נמס לגמרי.
- הסוכר צריך להתבשל ולהגיע לקרמל כהה בצבע ענברי.
- כשהצבע ענברי מוסיפים פנימה בזהירות ובהדרגה את השמנת החמה וטורפים בלי הפסקה עם מטרפה עד שהתערובת חלקה וממשיכים לבשל עוד דקה וחצי.
- מורידים מהאש, מוסיפים לבפנים את המלח, תמצית הוניל והחמאה.
- מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
- מצננים ולאחר מכן שופכים אל תוך הכוסות.
גנאש שוקולד:
- על בן מארי / במיקרוגל מחממים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מצננים ולאחר מכן שופכים אל תוך הכוסות.
- ניתן להקציף את הגנאש (אחרי שצונן במשך 4 שעות במקרר) ולאחר מכן לזלף אותו על גבי הכוסות.