בצק שמרים
חומרים:
500 גרם (1.5 כוסות כף) קמח
11 גרם (כף) שמרים יבשים/ חצי שקית שמרית
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
220 מ"ל חלב פושר
5 גרם (כפית) מלח
מילוי:
נוטלה או כל ממרח אחר שרוצים
(מילויים נוספים כתובים למטה)
סירופ סוכר:
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים קלות.
- מוסיפים ביצה ואת החמאה ולשים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה
ממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה. - מעבירים את בצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן.
מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים כשעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (ניתן להתפיח ללילה במקרר).
סירופ סוכר:
- מביאים לרתיחה סוכר ומים.
מבשלים עוד 2-3 דקות.
מתפיחים ואופים:
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
- מרדדים כל בצק למלבן בעובי 0.5 ס"מ ובמידות 25x35 ס"מ.
- מורחים את המילוי הרצוי, וקולעים את הצורה הרצויה (הצעות למטה)
- מניחים את הבצק בתוך תבנית אפייה משומנת.
- מברישים בביצה טרופה.
מתפיחים לשעה - בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות.
לאחר מכן מורידים ל-160 מעלות ואופים לעוד 20 דקות. - מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ סוכר.
טיפים:
- ניתן להחליף את הקמח והשמרים - בקמח שמרים של אסם. פשוט שמים 500 גרם.
- כדי לעשות את הבצק פרווה אפשר להחליף את החמאה ב85 גרם שמן ואת החלב נחליף במים.
מילויים:
המילויים מתאימים לעוגה אחת.
מילוי שוקולד:
חומרים:
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד
2 כפות שוקולית
אופן הכנה:
- ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד.
- מוסיפים את השוקולית.
מניחים במקרר ל10 דקות עד שמתקבל מרקם של ממרח יציב.
מילוי קינמון:
חומרים:
30 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון
אופן הכנה:
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
- מורחים את החמאה על גבי הבצק.
- מפזרים את תערובת הסוכר על גבי החמאה.
מילוי גבינה:
חומרים:
500 גרם גבינת טוב טעם/ כנען
100 גרם (חצי כוס) סוכר
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל
100 גרם צימוקים (אופציונלי)
20 גרם (2 שקיות) סוכר וניל
100 גרם (חצי כוס) סוכר
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל
100 גרם צימוקים (אופציונלי)
20 גרם (2 שקיות) סוכר וניל
אופן הכנה:
- מערבבים הכל ביחד.