כמה כיף לפתוח את הבוקר עם כוס קפה ועוגייה בצד.
העוגייה היא מעט מלוחה ונותנת ניגוד מושלם למילוי קרם שוקולד.
פשוט תכינו כמות ותודו לי 😋
כמות: 30 עוגיות
העוגייה היא מעט מלוחה ונותנת ניגוד מושלם למילוי קרם שוקולד.
פשוט תכינו כמות ותודו לי 😋
כמות: 30 עוגיות
חומרים:
סבלה שקדים:
200 גרם קמח
150 גרם חמאה, רכה מאוד (מומלץ להשתמש במאה מלוחה)
70 גרם אבקת סוכר
30 גרם שקדים טחונים
ביצה
לקרם שוקולד:
260 מ"ל (כוס + כף) חלב
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
30 גרם (3 כפות) סוכר לבן
5 חלמונים
180 גרם שוקולד מריר
260 מ"ל (כוס + כף) חלב
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
30 גרם (3 כפות) סוכר לבן
5 חלמונים
180 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
סבלה שקדים:
- מעבדים את החמאה במיקסר (עם וו גיטרה) עד שהיא הופכת למחית.
- מוסיפים את השקדים והסוכר ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב (רק על לאיחוד), מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים.
- עוטפים את הבצק בתוך ניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח מעט.
מרדדים אותו לעובי של 4 מ"מ וקרצים עיכולים בקוטר של 2 ס"מ בעזרת קורץ עוגיות. - מניחים את העוגיות בתבנית (על נייר אפייה), אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, לכ7-10 דקות (עד שהעוגיות מזהיבות).
מצננים.
קרם שוקולד:
- מרתיחים בסיר חלב, שמנת וסוכר.
- בקערה מניחים את החלמונים וטורפים אותם מעט.
- יוצקים מעט מתערובת החלב הרותחת על החלמונים, תוך כדי טריפה (כדי שלא תהיה לנו חביתה).
- לאחר מכן שופכים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומחזירים לסיר לעוד דקה - שתיים.
- ממיסים את השוקולד במיקרו או מעל בן מארי.
- מוסיפים את השוקולד לתערובת החלב, מאחדים ומצננים למשך 3 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).