מתכון מנצח לעוגה מושלמת שמשלבת גבינה, אוראו ושוקולד לבן.
זוהי עוגת גבינה קרה עם עוגיות אוראו המורכבת מבסיס של עוגת שוקולד, מלית גבינה עשירה, ציפוי גנאש שוקולד מבריק והמון עוגיות אוראו לקישוט. היא חגיגית מאוד, מרשימה וקוצרת מחמאות, ותהיה מושלמת לאירוח בשבועות או לאירועים מיוחדים וימי הולדת.
אל תתנו למראה המרשים
זוהי עוגת גבינה קרה עם עוגיות אוראו המורכבת מבסיס של עוגת שוקולד, מלית גבינה עשירה, ציפוי גנאש שוקולד מבריק והמון עוגיות אוראו לקישוט. היא חגיגית מאוד, מרשימה וקוצרת מחמאות, ותהיה מושלמת לאירוח בשבועות או לאירועים מיוחדים וימי הולדת.
אל תתנו למראה המרשים
עוגה בקוטר 24 ס"מ
חומרים:
עוגת שוקולד:120 מ"ל שמן
2 ביצה
250 מ"ל (כוס) חלב
200 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
כף ברנדי
60 גרם קקאו איכותי
140 גרם קמח תופח
מוס גבינה ואוראו:
150 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
120 מל חלב
25 גר' חמאה
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג בטעם ווניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות) שבורות לחתיכות קטנות
גנאש שוקולד:
200 ג שוקולד + 200 מל שמנת לבישול
200 מ"ל שמנת להקצפה, מוקצפת לקפץ יציב
קישוט: 8 עוגיות אוראו
250 מ"ל (כוס) חלב
200 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
כף ברנדי
60 גרם קקאו איכותי
140 גרם קמח תופח
מוס גבינה ואוראו:
150 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
120 מל חלב
25 גר' חמאה
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג בטעם ווניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות) שבורות לחתיכות קטנות
גנאש שוקולד:
200 ג שוקולד + 200 מל שמנת לבישול
200 מ"ל שמנת להקצפה, מוקצפת לקפץ יציב
קישוט: 8 עוגיות אוראו
אופן הכנה
עוגת שוקולד :- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.
- בקערה מניחים שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח וברנדי וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
- מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה מבריקה ושוקולדית.
- שופכים את הבלילה לתבנית ואופים אותה במשך 10-12 דקות.
- ממסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד, חלב וליקר מערבבים היטב עד להמסה מלאה של החמאה והשוקולד. מצננים מעט.
- במקביל טורפים מעט את הגבינה, כדי לרכך אותה.
- מאחדים בין התערובות עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לרינגים (או לתבנית קפיץ). מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקרר למשך לילה.
גנאש שוקולד:
- במיקרוגל מחממים שמנת מתוקה ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד מריר ומערבבים עד להמסה מלאה.
מניחים במקרר לשעה. - מעבירים לבקבוק לחיץ/ שקית זילוף או סתם משתמשים בכפית.
- יוצרים מעגל של טפטופי גנאש בשוליים של פני העוגה (מתקדמים תוך כדי לחיצה ומדי פעם עוצרים ולוחצים קצת יותר, כדי לאפשר לרוטב לטפטף על דפנות העוגה).
- מוזגים את שאר הגנאש על פני העוגה ומיישרים.
- מעבירים למקרר להתייצבות ל-10 דקות.
קישוט:
כדי לזלף בעזרת הגאנש הנותר, מניחים לעוד שעתיים-/שלוש במקרר. מכניסים לשקית זילוף עם צנטר ומקשטים את העוגה.
מכניסים גם את הקצפת לשקית זילוף, ומזלפים.
מקשטים עם חצאי אוראו.
שומרים במקפיא, ומוציאים חצי שעה מחוץ למקפיא.
קיצורים:
במקום התחתית האפוייה, ניתן לעשות תחתית מעוגיות אוראו.
חומרים: 150 גרם עוגיות אוראו, 150 גרם פתי-בר שוקו 75 גרם חמאה (מומסת)
אופן הכנה: במעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח, מערבבים ומהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. מעבירים בינתיים לקירור.
חומרים: 150 גרם עוגיות אוראו, 150 גרם פתי-בר שוקו 75 גרם חמאה (מומסת)
אופן הכנה: במעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח, מערבבים ומהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. מעבירים בינתיים לקירור.