כמעט כולם אוהבים טירמיסו, קינוח איטלקי גבינתי-שמנתי שמועשר בקפה ובאלכוהול, רך ומפנק.
כמות: כ-10 כוסות
3 ביצים
90 גרם סוכר
90 גרם קמח
אבקת סוכר לפיזור
קרם גבינה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ" שמנת מתוקה להקצפה
כף תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם סוכר
כוס קפה חזק בטמפ' החדר (2 כפיות גדושות אבקת קפה נמס ב – 250 מ"ל מים רותחים)
תזהרו מפני הכפית שרק "מיישרת את השורות", שלאט לאט נסוגות לאחור, ובלי לשים לב חיסלתם הכל.
"הרם אותי למעלה" הוא הפירוש של טירמיסו (Tiramisu) באיטקלית, כנראה הכוונה היא לאפקט המעורר של האספרסו שבו טבולים הבישקוטים, או לחילופין החדרת הכפית לתוך הקינוח והרמתו למעלה.
בחרתי הפעם להכין את הקינוח בתוך כוסות, כדי שיהיה ניתן לראות את השכבות היפות שנוצרות עם הבישקוטים והגבינה.
כמות: כ-10 כוסות
חומרים:
בישקוטי:3 ביצים
90 גרם סוכר
90 גרם קמח
אבקת סוכר לפיזור
קרם גבינה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ" שמנת מתוקה להקצפה
כף תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם סוכר
כוס קפה חזק בטמפ' החדר (2 כפיות גדושות אבקת קפה נמס ב – 250 מ"ל מים רותחים)
חצי כוס אבקת קקאו
אופן הכנה:
בישקוטי:- מפרידים את הביצים,
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שנוצר קצף נוקשה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים באטיות את החלמונים.
- מנפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך הקצף.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול, ומזלפים בתבנית עגולים בקוטר 4.5 ס"מ.
(על העיגולים להיות מרוחקים 2 ס"מ זה מזה) - מפזרים על העיגולים אבקת סוכר.
מחכים כמה דקות וחוזרים על הפעולה. - אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבישקוטי במזהיבים ובחלקם העליון נוצר קרום קשה.
- בקערה מקציפים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקצף יציב, אך רך.
- מקציפים את השמנת המתוקה והוניל, עד שמתקבלת קצפת רכה.
- מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר, עד שנוצר קרם בהיר ותפוח.
- מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבלים לקרם אחיד.
- עוצרים את המכשיר, מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקצף חלמונים ומערבבים שוב, בעדינות, למרקם אחיד.
- מזלפים בכל כוס כמות השווה לשתי כפות מהקרם גבינה.
- טובלים 10 בישקוטי בסירופ הקפה ומניחים אותו על הקרם, מפזרים אבקת קקאו בעזרת מסננת.
- מזלפים שוב את קרם הגבינה, מניחים בישקוטי טבול בקפה ומפזרים אבקת קקאו.
- מזלפים שוב את קרם הגבינה, מניחים מעל דיסקית שוקולד ומפזרים אבקת קקאו.
- מאחסנים במקרר למשך כ4 שעות.
קיצורי דרך:
- ניתן לקנות את הבישקוטים במקום להכין אותם.
- כאשר מכינים את קרם הגבינה, ניתן להעביר כל פעם את התערובת המוכנה (המוקצפת) לקערה אחרת ולהשתמש בקערת מיקסר בלי לנקות אותה.
** אני זילפתי מעל קצפת (מורכבת מחבילת שמנת ו2 כפות אינסטנט פודינג מוקצפות לקצף יציב), והנחתי מעל פס של שוקולד מטומפר.