יש כמה אנשים בחיי שם טבעוניים, והם אומרים שאני מפלה אותם ושהמתכונים לא נגישים לטבעוניים.
אז הרמתי את הכפפה והכנתי את המתכון הראשון - עוגת שוקולד עסיסית, בלי ביצים ובלי חלב.
הייתם מנחשים שהיא טבעונית.
כמות: קוטר 26
חומרים:
עוגה בחושה:
260 מ"ל מים פושרים
130 גרם מעדן סויה בטעם שוקולד
כפית תמצית וניל
220 גרם סוכר
רבע כפית מלח
130 גרם קמח תופח
2.5 כפות גדושות אבקת קקאו
כפית כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
150 מ"ל שמנת צמחית/ קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
עוגה בחושה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מערבבים עם מטרפה את המים, השמן, מעדן ותמצית הווניל.
- מוסיפים, את הסוכר, המלח, הקמח, אבקת הקקאו והסודה לשתייה.
מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. - משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים
- מביאים לרתיחה את השמנת.
- שופכים את השמנת על גבי השוקולד, ממתנים דקה ומערבבים היטב לקרם חלק.
- יוצקים את הקרם על עוגת השוקולד.