שחור לבן

שילוב הצבעים הכי קלאסי ואלגנטי זה שחור ולבן.
העוגה מורכבת מ3 שכבות של עוגת שוקולד עסיסית וממולאת בקרם מרנג שוויצרי עם חמאה.







כמות: קוטר 20

חומרים:

עוגת שוקולד:
150 מ"ל שמן
3 ביצים
330 מ"ל חלב
230 גרם סוכר
קורט מלח
70 גרם קקאו
170 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
מרנג שוויצרי עם חמאה:
160 גרם חלבון (4-5 ביצים)
חצי כפית מלח
180 גרם סוכר
225 גרם חמאה רכה
כפית וחצי תמצית וניל
לציפוי העוגה:
150 מ"ל שמנת לבישול
150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

עוגת שוקולד:
מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים את התבנית.
בקערה מניחים את כל החומרים הרטובים וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה את המרכיבים היבשים וטורפים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
אופים 35-45 דקות ומצננים לחלוטין.
פורסים את העוגה ל3 דיסקיות (מיישרים את החלק העליון ואוכלים בסתר).
מרנג שוויצרי עם חמאה:
על בן מרי טורפים ביד את החלבונים והסוכר, עד שהתערובת חמה למגע (60 מעלות).
מעבירים את תערובת החלמונים אל קערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית כ10 דקות (עד שדפנות המיקסר קרות).
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הוניל ואת החמאה בהדרגה.
ממשיכים להקציף עוד 3 דקות עד שכל החמאה נטמעת בקרם.
ציפוי:
בסיר מביאים לרתיחה את השמנת.
שופכים מעל השוקולד ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מצננים במקרר לשעה או לכל הלילה בטמפרטורת החדר.
הרכבה:
מניחים שכבת עוגה אחד ומעליה מורחים את הקרם, מניחים עוד שכבת עוגה וגם עליה מורחים מהקרם.
את הקרם שנשאר שומרים ואפשר לזלף אח"כ מעל העוגה.
מניחים את העוגה במקפיא חצי שעה להתייצבות.
בעזרת כף או שקית זילוף שופכים את השוקולד על גבי העוגה ויוצרים נטיפים.
מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה להתייצבות.
מזלפים את הקרם שנשאר ומקשטים.

שומרים את העוגה במקפיא ומוציאים חצי שעה - 40 דקות לפני האכילה.






 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design