קאפקייקס שוקולד מדהימים







כמות: 20 יחידות, מנג'ט מספר 4
חומרים:
קאפקייקס:
1+2/3 כוס  (200 גרם) קמח
½ כוס (60 גרם) אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
¼ 1 כוס (250 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס (170 גרם) מיונז (לא קל)
¾ כוס + 1 כפות (200 מ"ל) מים פושרים

גנאש:
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
40 גרם דבש
כף אבקת אספרסו/ קפה נמס
300 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:
קאפקייקס:


  1. מחממים תנור ל165 מעלות.
  2. בקערה אחת מניחים את הקמח, אבקת הקקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת מניחים את הביצים, הסוכר והוניל. 
  4. מקציפים במהירות בינונית במשך 5 דקות, מנקים את הקערה עם לקקן וממשיכים להקציף במשך 5 דקות נוספות (עכשיו במהירות גבוה).
  5. נגרד שוב את הקערה עם הלקקן, נוסיף את המיונז ונקציף עד לתערובת אחידה.
  6. אל התערובת הרטובה מנפים קמח ומים, לסרוגין, בשתי פעמים. מקציפים עד שהתערובת מתאחדת.
  7. אופים בשליש התחתון של התנור, כ20-25 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  8. מצננים לחלוטין לפני קישוט.

גנאש:
  1. בקערה בינונית מניחים את השוקולד, הדבש והחמאה.
  2. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, אבקת אספרסו (על חום בינוני).
  3. יוצקים את השמנת מעל השוקולד והחמאה, ומחכים מעט.
  4. מערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה
  5. מכסים את הקערה בעטיפת פלסטיק, ומניחים לו להתייצב.
    (הכי טוב זה לאפשר לו לשבת בטמפרטורת החדר לפחות 6-8 שעות, או רצוי ללילה. אם לא- ניתן לצנן במקרר למשך כ-4 שעות).
  6. מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקאפקייקס.
  7. מקשטים בפניני שוקולד או שוקולד מגורר ומגישים.



 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design