חומרים:
קאפקייקס:
1+2/3 כוס (200 גרם) קמח
½ כוס (60 גרם) אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
¼ 1 כוס (250 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס (170 גרם) מיונז (לא קל)
¾ כוס + 1 כפות (200 מ"ל) מים פושרים
גנאש:
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
40 גרם דבש
כף אבקת אספרסו/ קפה נמס
300 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
קאפקייקס:
- מחממים תנור ל165 מעלות.
- בקערה אחת מניחים את הקמח, אבקת הקקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מניחים את הביצים, הסוכר והוניל.
- מקציפים במהירות בינונית במשך 5 דקות, מנקים את הקערה עם לקקן וממשיכים להקציף במשך 5 דקות נוספות (עכשיו במהירות גבוה).
- נגרד שוב את הקערה עם הלקקן, נוסיף את המיונז ונקציף עד לתערובת אחידה.
- אל התערובת הרטובה מנפים קמח ומים, לסרוגין, בשתי פעמים. מקציפים עד שהתערובת מתאחדת.
- אופים בשליש התחתון של התנור, כ20-25 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני קישוט.
גנאש:
- בקערה בינונית מניחים את השוקולד, הדבש והחמאה.
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, אבקת אספרסו (על חום בינוני).
- יוצקים את השמנת מעל השוקולד והחמאה, ומחכים מעט.
- מערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה
- מכסים את הקערה בעטיפת פלסטיק, ומניחים לו להתייצב.
(הכי טוב זה לאפשר לו לשבת בטמפרטורת החדר לפחות 6-8 שעות, או רצוי ללילה. אם לא- ניתן לצנן במקרר למשך כ-4 שעות). - מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקאפקייקס.
- מקשטים בפניני שוקולד או שוקולד מגורר ומגישים.