קובנה תימנית

בשבת אבא זרק שהוא רוצה קובנה, אז אמרתי לו שיקנה סיר, ואני אכין לו.יומיים אח"כ אבא מתייצב אצלי בדירה, מושיט לי סיר קובנה טבול, שטוף ואומר לי  "עכשיו תכיני לי".
אז עכשיו נגמרו התירוצים, והייתי צריכה לעמוד בהבטחה שלי לאבא, ולהכין קובנה בפעם הראשונה בחיים.
לא בטוחה שהוא כל כך סמך עלי וזה היה מבחינתו יותר כמו ניסוי.אבל יום שישי התייצבתי אצלו בבית עם סיר קובנה, טוב שהכנתי 2 כי אחד כבר נגמר לפני שבת.
את הסיר השני אכלנו בשבת בבוקר, כולם התלקקו ואמא אפילו טענה 'שזה הקובנה הכי טעים שהיא אכלה'.

אז נראה לי צריך להנציח את הרגע בתמונה ובמתכון. ויאללה כנסו למטבח, זה באמת לא הרבה עבודה 😊



סיר בקוטר 20 ס"מ

חומרים:

3.5 כוסות + כף קמח (500 גרם)
כף שמרים יבשים (8 גרם)
2.5 כפות סוכר (25 גרם)
1.5 כוסות מים (360 מ"ל)
חצי כף מלח
100 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת/ שמן


אופן הכנה: 


  1. שמים קמח, שמרים וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. 
  2. מוסיפים כף מלח, ממשיכים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רטוב אבל נוזלי. אם יבש מדי, מוסיפים עוד מים. לשים ומאחידים את  הבצק במשך שתי דקות נוספות.
  3. משמנים קערה ומעבירים את הבצק אליה, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה).
  4. משמנים מעט את המשטח, עם יד משומנת מחלקים את הבצק ל5 חתיכות, ומכסים ל10 דקות.
  5. ממיסים את החמאה ומטפטפים על השולחן, פותחים חתיכת בצק למלבן עם ידיים משומנות (לא לפתוח דק דק), מורחים חמאה על הבצק ומקפלים: לוקחים את החלק הרחוק מאיתנו ומקפלים אל האמצע, מורחים עליו עוד חמאה ומקפלים את הצלע שקרובה אלינו אל האמצע, כך שמתקבל מלבן עם 3 שכבות. מורחים מעט את המלבן שיצרנו ומגלגלים.
  6. כך מכינים את כל הכדורים אחד ליד השני. מניחים את הגלילי בצק ומניחים אותם בסיר משומן (כולל המכסה) וסוגרים את הסיר.
    מתפיחים עד 3/4 מגובה הסיר (כחצי שעה).
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ב200 מעלות, לרבע שעה, מורידים ל160 מעלות ואופים עוד חצי שעה. פותחים את המכסה ל8 דקות אחרונות (להשחמה).
  8. מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה, ולמהדרין: חילבה.

הערות:

לסיר בקוטר 26 ס"מ: מכפילים כמויות, וזמנים (במקום 500 גרם קמח - קילו קמח, במקום אפייה של חצי שעה - אפייה של שעה).
ניתן להקפיא אחרי אפייה את הקובנה. מוציאים כמה שעות לפני האכילה ומחממים בתנור.


 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design