עוגות גבינה בכוס



קינוח קל ומרשם לשבועות, תערובת בסיס של גבינה מתוקה ומדהימה, עם אינסוף אפשרויות לגיוון.
כאן הבאתי 5 דוגמאות לתוספות, כמו: אוראו, לוטוס, טרמיסו; אפשר לערבב לתוכה כל מה שתרצו!
אני ממליצה לעשות כמות גדולה של תערובת בסיס ופשוט לעשות את כל הסוגים ולהגיש לשולחן, זה באמת כלום עבודה!
חג שמח :)

כמות: 20 כוסות בנפח של כ-100

תערובת גבינה בסיסית:

חומרים:
1 ק"ג גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
80 גרם (חבילת) אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן (להקצפה)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, 3/4 כוס סוכר, השמנת החמוצה, סוכר הווניל ו40 גרם פודינג וניל.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, 1/4 כוס סוכר ואת שאר הפודינג וניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת במרקם יוגורט (לא קשה).
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
מניחים במקרר לשעתיים.


כמות כל אחת מהתוספות מתאימה לכל כמות תערובת הגבינות

תוספת שוקולד:

חומרים:
400 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד, מחצית מהשוקולד נשפוך על תערובת הגבינות ונקפל עד שהתערובת מתאחדת.
את שאר השוקולד יוצקים לתחתית הכוסות באמצעות כפית. (כ-10 גרם כל אחד).
מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני, וממלאים את הכוסות.

תוספת קפה:

חומרים:
5 כפיות אבקת קפה נמס
100 מ"ל מים חמים
75 גרם בישקוטי
אבקת קפה נמס
אופן הכנה:
ממיסים בקערה גדולה את הקפה נמס במים.
מניחים את הבישקוטי בתוך הקערה עד שהם סופגים את הנוזלים.
מניחים את הבישקוטי בתוך הכוסות (כ-20 ג' כל כוס).
מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני, מזלפים גבעות בשכבה ואז מסננים מעל קפה נמס, וככה ממשיכים ל-3 שכבות. (יוצא 60 גרם מוס על כל כוס).
מזלפים מעל את יתרת תערובת הגבינות.

תערובת - גבינה פירורים
חומרים:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים בטעם קרמל (או כל טעם אחר)
אופן הכנה:
מניחים בתחתית הכוסות 2 כפיות ביסקוויטים,
מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני, וממלאים את הכוסות.
מפזרים מעל 2 כפיות ביסקוויטים, ומזלפים עליה את יתרת תערובת הגבינות.

תערובת - אוראו

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר
כ-150 גרם עוגיות אוראו מרוסקות
אופן הכנה:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד, יוצקים את השוקולד המומס לתחתית הכוסות באמצעות כפית. (כ-10 גרם כל אחד).
בקערה מערבבים את תערובת הגבינות עם 100 גרם אוראו, מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני, וממלאים את הכוסות.
מפזרים מעל 2 כפיות אוראו, ומזלפים עליה את יתרת תערובת הגבינות.

תערובת - לוטוס

חומרים:
300 גרם ממרח לוטוס
150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות
אופן הכנה:
ממיסים במיקרוגל 300 גרם ממרח לוטוס.
יוצקים את הממרח המומס (כ-200 גרם) לתחתית הכוסות באמצעות כפית. (כ-10 גרם כל אחד).
בקערה מערבבים מחצית מכמות תערובת הגבינות עם 100 גרם ממרח לוטוס, מעבירים את תערובת הגבינה ואת התערובת הלוטוס לשק זילוף עם צנתר בינוני, וממלאים את הכוסות.
מפזרים מעל 2 כפיות עוגיות לוטוס, ומזלפים מעל את יתרת תערובת הגבינות.



את הכוסות מניחים להתייצבות במקרר לכשעתיים- שלוש.



לעוגת לימון צריך תערובת חדשה, היא פשוטה לחלוטין. ושווה את המאמץ הקטן!

גבינה לימונית

חומרים:
לבצק פריך מפורק: (אפשר להשתמש פשוט בפירורי פתיבר)

100 גרם קמח תופח
‏55 גרם חמאה בטמפ' החדר
‏חצי כפית תמצית וניל איכותית
‏20 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
‏100 גרם (1/4 כוס) סוכר
למוס גבינה:
550 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
330 גרם סוכר
1.5 יחידות של גרידת לימון
3 כפיות תמצית וניל
מסת ג'לטין: כפית ג'לטין, 3 כפות חלב
לציפוי:
150 גרם שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
40 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
לבצק פריך מפורק:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שמים בקערה את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. 
משטחים את הבצק בידיים על גבי נייר האפייה לעובי חצי ס"מ. ‏
אופים כ-25-20 דקות לקבלת קלתית זהובה מאוד(!). 
מצננים כמה דקות ומפוררים לפירורים עם מזלג. מצננים לטמפ' החדר.
גבינה לימונית:
בקערה מערבבים את הג'לטין עם כוס החלב. ומניחים במקרר ל-10 דקות.
אחרי שמסת הג'לטין מוכנה, נחמם אותה במיקרוגל כ-10 שניות ונניח בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים, ומסננים את התערובת (להוצאת גושים שלא נמסו).
הרכבה:
מניחים 2 כפיות של בצק הפריך (או הביסקוויטים), שופכים מעל את הגבינה (כ-50 ג' כל כוס).
מניחים לייצוב כעשרים דקות במקפיא.
לציפוי:
מערבבים את כל חומרי הציפוי לקבלת קרם חלק.
כשהגבינה התייצבה שופכים בעזרת כפית או שקית זילוף.
מניחים במקרר להתייצבות.

בתאבון! :)


 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design