אני לא אוהבת להשתמש בתחליפים לפסח, ולכן אני מעדיפה מלכתחילה להשתמש בדברים שאין בהם גלוטן מלכתחילה.
עוגת הקונקורד הלבנה מביאה משו אחר פחות כבר מהקונקורד שוקולד הרגיל.
העוגה מכילה שכבות של מוס שוקולד לבן עשיר ש(שטעים לאכול עם כפית), ומוס מסקרפונה מעולה שמשלים את העוגה הזאת.
קוטר 20 ס"מ
חומרים:
מרנג:240 גרם חלבון
113 גרם סוכר
113 גרם אבקת סוכר
120 גרם שוקולד לבן
מוס שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה (רכה)
3 חלמונים
60 גרם סוכר
135 גרם חלבון
15 גרם אבקת סוכר
מוס מסקרפונה:
כפית ג'לטין (5 גרם)
20 מ"ל מים
2 חלמונים
50 גרם סוכר
30 מ"ל חלב
125 גרם גבינת מסקרפונה (בטפרטורת החדר)
125 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מרנג:מכניסים את החלבון לקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה/ בינונית
מקציפים עד שהמרנג עולה פי 6 מהגובה שלו ורק אז מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגתיות תוך כדי הקצפה.
אחרי שכל כמות הסוכר נטמעה בחלבונים ומתקבל קצף יציב מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.
מכניסים את המרנג לתוך שקית זילוף ומזלפים 3 דיסקיות בקוטר 18 ס"מ, ועם שאר החומר מזלפים צורות שיקשטו את העוגה עצמה.
אופים לאורך זמן ממושך ב100 מעלות. (מקפידים לא לפתוח את דלת התנור).
מוציאים את המרנג בתנור ומחכים כשעה שיתקרר.
לאחר מכן ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, ומורחים את דיסקיות המרנג בשוקולד.
מוס שוקולד לבן:
ממיסים את השוקולד מעל בן מארי, ומערבבים עד להמסה.
מניחים את החמאה הרכה בתוך השוקולד המומס עד שהיא נטמעת בתוכו.
יוצקים את החלמונים (אחד בכל פעם) לתוך תערובת השוקולד, ומערבבים.
מנפים את אבקת הסוכר לתוך תערובת השוקולד ומערבבים עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה.
בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצה עד שהמרנג עולה פי 6 ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות עד שנוצר קצף קשיח.
מקפלים את המרנג לתוך תערובת השוקולד (1/3 מרנג בכל פעם), לקפל בעדינות עד שהמרנג משתלב בתוך השוקולד.
מוס מסקרפונה:
בקערית קטנה מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד לכ-10 דקות.
על גבי בן מארי טורפים יחד חלמונים, סוכר וחלב, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ומעט בהירה.
מוסיפים את הג'לטין לתערובת, מערבבים ומסננים את תערובת החלמונים.
מוסיפים פנימה את הגבינה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד למרקם של יוגורט.
מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
הרכבת העוגה:
מניחים דיסקית מרנג בתוך רינג בקוטר 18 ס"מ (אם הדיסקית מרנג לא נכנסת, ניתן לחתוך בעדינות בסכין את הקצוות), מעליה שופכים מחצית מתערובת המוס ומכניסים למקפיא להתייצבות (כחצי שעה).
מניחים מעל דיסקית מרנג נוספת ושופכים את מוס הגבינה ומחזירים למקפיא להתייצבות).
לאחר מכן מניחים את הדיסקית האחרונה ושופכים את מוס השוקולד שנותרה, מכניסים למקפיא להתייצבות (כשעה לפחות).
מקשטים את העוגה באמצעות הנשיקות שהכנו.
שומרים במקפיא ומוציאים 40 דקות לפני למקרר.
* אם מתעצלים ניתן לקנות חבילות נשיקות ולוותר על הכנת המרנג. (בסביבות 2-3 חבילות של נשיקות קטנות)