עוגתלוטוס





כמות: קוטר 20 ס"מ

חומרים:

עוגה:
224 גרם קמח תופח
160 גרם סוכר
192 גרם שמן
192 מ"ל מים / חלב / שמנת
2 ביצים
30 גרם סוכר וניל
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
מוס לוטוס קפה:
250 שמנת צמחית / שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
30 מ"ל אספרסו (1/8 כוס)
100 ג' ממרח לוטוס
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס

אופן הכנה:

עוגה:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים, שופכים לתבנית משומנת ואופים 10-20 דקות עד שהקיסם יוצא עם פירורים יבשים.
  3. מצננים את העוגה.
מוס:

  1. מקציפים את שמנת עם אינסטנט פודינג וניל לשמנת יציבה.
  2. בקערה מערבבים אספרסו עם לוטוס, ומצננים.
  3. מקפלים את תערובת הקפה אל תוך הקצפת.
  4. מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף.
הרכבה:

  1. פורסים את העוגה באמצע לשני עיגולים. 
  2. על העיגול התחתון מזלפים את המוס (או מורחים את חצי ממנו על גבי העוגה), מניחים 10 דקות במקפיא להתייצבות (כדי שהעוגה לא תמעך את השכבת קצפת.
  3. מניחים את העיגול השני ומזלפים גם עליו את הקצפת.
  4. שופכים מעל את ממרח הלוטוס (אחרי חימום קצר במיקרוגל).
  5. שומרים במקפיא, מוציאים 40 דקות לפני הגשה.

הערות: כדי לאפות עוגה בקוטר 26 נכפיל את הכמויות ב-2. (אני אפיתי בתבנית מרובעת 25*25 ס"מ, ובמקום לחצות לגובה העוגה חציתי לרוחבה ויצרתי 2 מלבנים בגודל: 12.5*25)

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design