כמות: קוטר 20 ס"מ
חומרים:
עוגה:
224 גרם קמח תופח
160 גרם סוכר
192 גרם שמן
192 מ"ל מים / חלב / שמנת
2 ביצים
30 גרם סוכר וניל
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
מוס לוטוס קפה:
250 שמנת צמחית / שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
30 מ"ל אספרסו (1/8 כוס)
100 ג' ממרח לוטוס
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס
אופן הכנה:
עוגה:
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים, שופכים לתבנית משומנת ואופים 10-20 דקות עד שהקיסם יוצא עם פירורים יבשים.
- מצננים את העוגה.
מוס:
- מקציפים את שמנת עם אינסטנט פודינג וניל לשמנת יציבה.
- בקערה מערבבים אספרסו עם לוטוס, ומצננים.
- מקפלים את תערובת הקפה אל תוך הקצפת.
- מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף.
הרכבה:
- פורסים את העוגה באמצע לשני עיגולים.
- על העיגול התחתון מזלפים את המוס (או מורחים את חצי ממנו על גבי העוגה), מניחים 10 דקות במקפיא להתייצבות (כדי שהעוגה לא תמעך את השכבת קצפת.
- מניחים את העיגול השני ומזלפים גם עליו את הקצפת.
- שופכים מעל את ממרח הלוטוס (אחרי חימום קצר במיקרוגל).
- שומרים במקפיא, מוציאים 40 דקות לפני הגשה.
הערות: כדי לאפות עוגה בקוטר 26 נכפיל את הכמויות ב-2. (אני אפיתי בתבנית מרובעת 25*25 ס"מ, ובמקום לחצות לגובה העוגה חציתי לרוחבה ויצרתי 2 מלבנים בגודל: 12.5*25)