וופל בלגי




כמות: כ-8 יחידות (תלוי בגודל)

חומרים:

325 גרם קמח (2.5 כוסות)
4 גרם שמרים יבשים (כפית)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
¼ כפית מלח
200 מ"ל כוס חלב
125 מ"ל שמנת
2 ביצים
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לקערה גדולה וטורפים (/מקציפים) עד שהיא חלקה. 
מכסים את הקערה בניילון נצמד, תוקעים כמה חורים עם מזלג  ומשאירים אותה במקרר כדי שתתפח כשעה- שעתיים.
מחממים את תבנית הוופל.
משמנים מעט (אני משתמשת בתרסיס שמן), מבשלים מכל צד עד שהם משחימים.

אפשר להוסיף לבלילה עוגיות אוראו כתושות, פטל טרי, או כל מה שעולה על דעתכם.
הוופלים טעימים גם נקיים בלי כלום עליהם, אבל אפשר להגיד אותם עם גלידה, קצפת, פירות יער טריים, רוטב שוקולד וכו'..

בתאבון :)




 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design