כמות: קוטר 20
חומרים:
לעוגת שוקולד:
116
גרם קמח תופח
133 גרם סוכר
31 גרם קקאו
15 גרם שוקולית
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
ביצה
80 מ"ל שמן
160מ"ל מים/ שמנת/ חלב
1
שקית וניל
כף תמצית וניל
מוס אוראו:
חבילת שמנת צמחית/ שמנת מתוקה
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
80 גרם
עוגיות אוראו / עוגיות שוקולד2 כפות תמצית וניל
לציפוי:
200 מ"ל שמנת צמחית/ שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
עוגה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
מערבבים את כל החומרים, שופכים לתבנית משומנת ואופים 10-20 דקות עד שהקיסם יוצא עם פירורים יבשים.
מצננים את העוגה.
מוס:
מקציפים את שמנת עם אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לשמנת יציבה.
מקפלים את תערובת העוגיות אל תוך הקצפת.
מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף.
לציפוי:
מחממים מעט במיקרוגל את השמנת (כחצי דקה) ומוסיפים לבפנים את השוקולד. מערבבים ומחממים עד להמסה מלאה.
לציפוי:
מחממים מעט במיקרוגל את השמנת (כחצי דקה) ומוסיפים לבפנים את השוקולד. מערבבים ומחממים עד להמסה מלאה.
הרכבה:
פורסים את העוגה באמצע לשני עיגולים.
על העיגול התחתון מזלפים את המוס (או מורחים את חצי ממנו על גבי העוגה), מניחים 10 דקות במקפיא להתייצבות (כדי שהעוגה לא תמעך את השכבת קצפת.
מניחים את העיגול השני ומזלפים גם עליו את הקצפת.
שופכים מעל את הציפוי שוקולד שהכנו.
שופכים מעל את הציפוי שוקולד שהכנו.