עוגת שוקולד ואוראו



כמות: קוטר 20

חומרים:

לעוגת שוקולד:
116 גרם קמח תופח
133 גרם סוכר
31 גרם קקאו
15 גרם שוקולית
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
ביצה
80 מ"ל שמן
160מ"ל מים/ שמנת/ חלב
1 שקית וניל
כף תמצית וניל
מוס אוראו:
חבילת שמנת צמחית/ שמנת מתוקה
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
80 גרם עוגיות אוראו / עוגיות שוקולד
2 כפות תמצית וניל
לציפוי:
200 מ"ל שמנת צמחית/ שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

עוגה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
מערבבים את כל החומרים, שופכים לתבנית משומנת ואופים 10-20 דקות עד שהקיסם יוצא עם פירורים יבשים.
מצננים את העוגה.
מוס:
מקציפים את שמנת עם אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לשמנת יציבה.
מקפלים את תערובת העוגיות אל תוך הקצפת.
מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף.
לציפוי:
מחממים מעט במיקרוגל את השמנת (כחצי דקה) ומוסיפים לבפנים את השוקולד. מערבבים ומחממים עד להמסה מלאה.
הרכבה:
פורסים את העוגה באמצע לשני עיגולים. 
על העיגול התחתון מזלפים את המוס (או מורחים את חצי ממנו על גבי העוגה), מניחים 10 דקות במקפיא להתייצבות (כדי שהעוגה לא תמעך את השכבת קצפת.
מניחים את העיגול השני ומזלפים גם עליו את הקצפת.
שופכים מעל את הציפוי שוקולד שהכנו.
שומרים במקפיא, מוציאים 40 דקות לפני הגשה.

הערות: כדי לאפות עוגה בקוטר 26 נכפיל את הכמויות ב-2. (אני אפיתי בתבנית מרובעת 25*25 ס"מ, ובמקום לחצות לגובה העוגה חציתי לרוחבה ויצרתי 2 מלבנים בגודל: 12.5*25)

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design