מכינים פחזניות (לפי המתכון המצורף), אני הכנתי פחזניות בקוטר 3 ס"מ (הן תפחו לכ-4 ס"מ) יצאו 90 פחזניות קטנות
על הפחזניות מניחים עיגולים של קראמבל (חצי מהמתכון המצורף) בקוטר 4 ס"מ (צבעתי כל קראמבל כדי לרמז על הטעם שיהיה בתוכו)
לקרם פטיסייר (כקילו):
500 מ"ל חלב
1 מקל וניל / 2 כפות וניל
6 גר' חלמונים (או ביצים שלמות )
250 גר' סוכר
60 גר' קורנפלור
50 גרם חמאהאופן הכנה:
שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הוניל
ומגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך הסיר. שמים בסיר גם את המקל, מביאים לרתיחה
ומורידים מהאש.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד
שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים חלק מהחלב החם לתוך תערובת
החלמונים, ומערבבים מיד היטב.
שופכים את תערובת החלמונים לסיר דרך
מסננת, כדי להיפטר ממקל הווניל ומחלמוננים שנקרשו. מבשלים על אש קטנה תוך בחישה
מתמדת. לאחר שהתערובת מסמיכה ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-2 דקות נוספות עד שהיא
מבעבעת, ומורידים מהאש.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהתערובת חזרה להיות אחידה.
מעבירים לקופסא ומכסים את הקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
ל150 גרם של פטיסייר דבש: ניקח 150 גרם מהקרם פטיסייר המוכן ונוסיף 2 כפות של דבש ונערבב.
ל200 גרם של פטיסייר שוקולד: ניקח 150 גרם מהקרם פטיסייר המוכן. בקערה נפרדת נניח 3 כפות של חלב ונחמם 20 שניות במיקרוגל, נוסיף 50 גרם של שוקולד מריר לחלב ונמיס אותם ביחד. כאשר השוקולד הצטנן נוסיף אותו לקרם פטיסייר.
ל150 גרם של פטיסייר תפוחים: ניקח תפוח אחד מקולף וחתוך לקוביות קטנות, נטגן במעט חמאה/שמן עד שהתפוחים מזהיבים. נוסיף לסיר 2 כפיות סוכר, מעט מיץ לימון ושמינית כוס מים, ונבשל 20 דקות עד שהתפוחים מתרככים. טוחנים הכל בבלנדר למחית חלקה ומסננים כדי להוציא גושים שנשארו. כאשר התערובת מצטננת נערבב את המחית עם 150 גרם מהקרם פטיסייר המוכן.
את הקרמים שהכנו נכניס לשקיות זילוף עם צנטר עם פייה קטנה.
נעשה חור בתחתית הפחזנית עם הצנטר ונמלא את הפחזנית עד שהיא מתנפחת.
נשמור את הפחזניות במקרר.
(את הקרם פטיסייר אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר)