העוגה הזאת קיבלה את השם שלה בגלל הקישוט שעליה, היא עצמה נוצרה בעקבות הרצון העז לעוגה פרווה חדשה ומעניינת.
העוגה היא בעלת שלוש שכבות של עוגת שוקולד וביניהם יש מוס שוקולד, מוס לוטוס וקפה ומוס אוראו, מעל העוגה יש דיסקית שוקולד מגניבה.
כמות: קוטר 18
חומרים:
לעוגת שוקולד:210 גרם קמח
240 גרם סוכר
56 גרם קקאו
28 גרם שוקולית
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
2 ביצים
150 גרם שמן
290 מ" מים
שקית סוכר וניל
חצי כף תמצית וניל
מוס שוקולד:
50 מ"ל שמנת
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת (להקצפה)
כף פודינג וניל
מוס קפה לוטוס:
50 מ"ל שמנת
2 כפות גדושות של ממרח לוטוס
12 מ"ל אספרסו
100 מ"ל שמנת (להקצפה)
כף פודינג וניל
מוס וניל עוגיות:
כפית תמצית וניל
100 גרם עוגיות אוראו / עוגיות שוקולד (טחונות)
150 מ" שמנת (להקצפה)
כף פודינג וניל
אופן הכנה:
עוגת שוקולד:מחממים תנור ל-170 מעלות
מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים. מוזגים לתוך התבנית או לתוך רינג מרופד.
אופים עד שהעוגות ספוגיות למגע והקיסם יוצא עם פירורים לחים, האפייה יכולה לקחת בין שעה לשעתיים.
אחרי שהעוגה הצטננה פורסים אותה לארבע שכבות.
מוס שוקולד:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם 50 מ"ל שמנת.
מקציפים את הקצפת שנותרה עם הפודינג וניל, כך שתיווצר קצפת יציבה* (!!)
מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת (מאחדים בין תערובת השוקולד לקצפת).
מכניסים את המוס שוקולד לתוך שקית זילוף עם צנטר צדפה*
מניחים פרוסה אחת של עוגה ומזלפים עליה את המוס שוקולד, לאחר שסיימנו למלא אותה נשים את העוגה במקפיא להתייצבות (בערך 15-20 דקות)
מוס קפה לוטוס:
מחממים מעט במיקרוגל 50 מ"ל שמנת, קפה ולוטוס.
מקציפים את הקצפת שנותרה עם הפודינג וניל, כך שתיווצר קצפת יציבה.
מקפלים את התערובת קפה-לוטוס לתוך הקצפת.
מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף עם צנטר צדפה.
מניחים פרוסה נוספת על העוגה ומזלפים עליה את המוס קפה-לוטוס, לאחר שסיימנו למלא אותה נחזיר למקפיא להתייצבות (בערך 15-20 דקות)
מוס וניל עוגיות:
מקציפים את הקצפת שנותרה עם הפודינג וניל והתמצית וניל כך שתיווצר קצפת יציבה.
מקפלים לתוך הקצפת את העוגיות הטחונות.
מכניסים את המוס לתוך שקית זילוף עם צנטר צדפה.
מניחים פרוסה נוספת על העוגה ומזלפים עליה את המוס וניל-עוגיות, לאחר שסיימנו למלא אותה נחזיר למקפיא להתייצבות (בערך 15-20 דקות)
הערות:
* קצפת יציבה- היא קצפת שניתן להפוך את הקערה מעל הראש, מבלי לחשוש שהקצפת תיפול עלייך. ;)* אפשר לעשות את העוגה פרווה (ככה הכנתי אותה בהתחלה), פשוט משתמשים בשמנת צמחית ועוגיות פרווה.
*את הדיסקית הכנתי מזילוף צימקאו על גבי נייר אפייה, וכאשר הצימקאו קצת התייצב נקרוץ עיגול עם הרינג של העוגה.
*
![]() |
צנטר צדפה |