קוטר: 24 ס"מ
חומרים:
לעוגת בראוניז:128 ג' חמאה
160 ג' שוקולד מריר
2 ביצים
80 ג' סוכר
120 ג' קמח
למוסים:
6 חלמונים
80 ג' סוכר
400 מ"ל חלב
200 ג' פטל קפוא
160 ג' שוקולד מריר
160 ג' שוקולד לבן
96 מ"ל מים רותחים
5 כפיות ג'לטין
900 מ"ל שמנת להקצפה
לציפוי:
100 ג' שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת
אופן הכנה:
לעוגת בראוניז:- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מחממים את החמאה מעט במיקרוגל, ממיסים טיפה את השוקולד, מאחדים בין החמאה והשוקולד וממיסים באופן מוחלט עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת נעשית שוב אחידה.
- שופכים את התערובת לתוך הרינג, ואופים כ-20 דק'. מוצאים מהתנור ומצננים.
למוסים:
מבשלים את הפטל בסיר כ-5 דקות, ולאחר מכן מסננים את התערובת.
מביאים לרתיחה את החלב, ומקביל מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת נהיית בהירה, את החלב שרתח שופכים בזרם דק לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב, אח"כ מחזירים את התערובת לאש ומערבבים עד שהיא מסמיכה כ-3 דק'.
מניחים את השוקולד הלבן ואת השוקולד המריר בקערות חסינות חום.
מוזגים 1/3 תערובת חלב-חלמונים לכל אחת מהקערות (פטל, שוקולד לבן, שוקולד מריר), מערבבים כל קערה.
מערבבים את המים והג'לטין, מסננים ומוזגים באופן שווה לכל אחת מהקערות.
מקציפים את השמנת, עד שנהיית קצפת במרקם יוגורט (משתדלים שהקצפת לא תצא חזקה ויציבה, אלא מקציפים 80%).
מחלקים את הקצפת באופן שווה לכל אחת מהקערות ומערבבים.
בתוך הרינג נניח נייר שקף ונשפוך את המוס שוקולד, נכניס למקפיא לחצי שעה.
אחרי שהמוס שוקולד התייצב, נשפוך מעל את המוס פטל ונכניס בחזרה למקפיא לחצי שיעה נסופת.
אחרי שמוס פטל קפה התייצב, נשפוך מעל את המוס שוקולד לבן, ונכניס לשעה להתייצבות.
לציפוי:
ממיסים שוקולד ושמנת ושופכים על העוגה הקפואה. מחזירים את העוגה למקפיא לשעתיים.
מקשטים.
מוציאים שעה מהמקפיא לפני ההגשה