רגע לפני החג, הכנתי עוגת גבינה פשוטה, אבל ממש טובה. רבים מאלה שטועמים את העוגה מבינים שזאת עוגת גבינה אפויה, אבל גם הרבה חושבים שיש לזה טעם כמו לגלידת וניל.
לדעתי הסוד זה שהיא אפויה בתנור בחום נמוך במשך 3 שעות. בלי אמבט בים, בלי סדקים. רק עוגת גבינה טעימה עם וניל.
תנסו ותתאהבו :)
קוטר 26 ס"מ
חומרים:
בסיס:
240 גרם עוגיות טחונות דק (אני משתמשת בעוגיות וניל של חברת מן)
2 כפות סוכר
85 גרם חמאה מומסת
מילוי גבינת שמנת:
(900 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטמפ' החדר
285 גרם (1 ו-1/4 כוס) סוכר רגיל
2 כפות מחית וניל (או 3 כפות תמצית וניל)
4 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה
אופציונלי לקישוט:
250 מ"ל שמנת להקצפה + 2 כפות סוכר + 2 כפות פודינג אינסטנט וניל
8 סוכריות טופי
אופן הכנה:
בסיס:
הכן את הבסיס ע"י ערבוב הביסקוויטים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת.
נמרח חמאה מומסת על הרינג, נשפוך את תערובת הביסקוויטים לתוך הרינג נלחץ אותו למעלה ועל הצדדים, אפשר להשתמש בכוס מדידה או בספל כדי להדק וליצור שכבה דקה.
מניחים במקפיא במשך 10 דקות, ואז אופים בתנור ב-180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות. מניחים במקרר להצטננות.
מילוי:
בקערה מערבבים היטב סוכר וגבינה.
מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, מערבבים קצת עד שהביצה מתמזגת עם התערובת.
בעזרת מרית גומי, מוסיפים את הניל ושמנת חמוצה.
יוצקים את התערובת על בסיס ביסקוויט.
אופים בתנור ב100 מעלות צלזיוס במשך 3 שעות.
משאירים בחוץ את העוגה עד שהיא מתקררת לחלוטין, ואז מכניסים ל8 שעות למקרר.
העוגה מוכנה.
אני קישטתי את העוגה עם קצפת (מקציפים שמנת+ פודינג+סוכר לקצף יציב), יצרתי כדורים מטופי והנחתי מעל גבעות הקצפת.
אפשר לקשט עם מה שרק תרצו.