אני לא יכולה להתחיל לתאר את הריחות, הטעם והאושר כשמכינים פיצה בבית. זה נכון שקל יותר להתקשר ולהזמין ותוך 40 דקות לקבל פיצה חמה, אבל לפעמים כיף להכין את כל התהליך (אפילו עם הילדים). כאשר אתם עצלנים כמוני, אתם כנראה תכפילו את כמות הבצק, ותכינו כמה פיצות בו זמנית, את הבצק אני ממליצה להקפיא לפני תפיחה, או אחרי רידוד ולפני אפייה (כך יהיה לכם בצק פיצה במקפיא כל הזמן!! ורק תצטרכו להוסיף רוטב וגבינה ולתנור).
מומלץ להכין את הבצק יום לפני!
כמות: פיצה בינונית אחת
חומרים:
בצק פיצה:
300 גרם קמח
230 מ"ל מים קרים
1 כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
רוטב פיצה מושקע:
מעט שמן זית
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
כפית אורגנו
רוטב פיצה זריז - מומלץ:
מעט שמן זית
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
כפית אורגנו
רוטב פיצה זריז - מומלץ:
קוביית: שום, בזיליקום, בצל מטוגן, כוסברה
חבילת רסק עגבניות
חצי כפית מלח
2 כפיות סוכר
פלפל (למגזימים כמוני חצי 1/8 כפית)
3 כפות מים
3 כפות מים
50 גרם פרמזן מגורד
150-100 גרם מוצרלה מגוררת
אופן הכנה:
בצק פיצה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש עד שנוצר בצק (הבצק יוצא נוזלי).
2. מכסים את הבצק בשקית ניילון ומניחים למנוחה למשך הלילה.
יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים בשקית ניילון ומניחים במקרר ללילה.
3. למחרת מניחים את הבצק על משטח מקומח, ומקפלים אותו בצורה הבאה: בעזרת מרית גומי נקפל צד אחד של הבצק לאמצע, ואותו הדבר בצד השני, לאחר מכן נקפל את הצד התחתון, ואת הצד העליון. מקפלים את הבצק מספר פעמים, עד שזה נראה כמו חבילה קטנה.
4. מכסים את הבצק, ומניחים לו לנוח עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. (כשעה-שעתיים).
5. כאשר הבצק מגיע לטמפרטורת החדר, פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות.
ע"י כפות הידים יוצרים מהבצק צורה עגולה על נייר האפייה המקומח, ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. (נסו לא לעבוד עם הבצק יותר ממה שנדרש, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק)
רוטב פיצה:
לרוטב המושקע: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום, מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
לרוטב הזריז: מכניסים את כל החומרים לתוך סיר ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
הרכבה:
מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שהתנור מאפשר. אם יש לך אבן שמוט לפיצה מניחים אותה בתנור בעת הפעלתו.
אופציונלי: להבריש את שולי הבצק בשמן זית.
מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, ומסדרים את התוספות.
מורידים אאת הטמפרטורה ל160 מעלות, מכניסים את הבצק עם הרוטב והתוספות לתנור החם (שלב הכי נמוך) ואופים כ-4 דקות.
מסובבים את התבנית ב-180 מעלות ואופים עוד 3-4 דקות, עד שהתחתית נעשית פריכה והפציה מזהיבה מעט.
מוציאים את הפיצה, מפזרים את המוצרלה ואת הפרמזן ומחזירים לתנור לשלב הגבוה ביותר, עד שהגבינה נמסה.
אם רוצים מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים את התוספות הקרות.
.
האפייה תיקח בערך 15 דקות, ועל אבן פיצה: 8-10 דקות, הגבינה צריכה לבעבע והבצק צריך לקבל קרום נחמד.
2. מכסים את הבצק בשקית ניילון ומניחים למנוחה למשך הלילה.
יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים בשקית ניילון ומניחים במקרר ללילה.
3. למחרת מניחים את הבצק על משטח מקומח, ומקפלים אותו בצורה הבאה: בעזרת מרית גומי נקפל צד אחד של הבצק לאמצע, ואותו הדבר בצד השני, לאחר מכן נקפל את הצד התחתון, ואת הצד העליון. מקפלים את הבצק מספר פעמים, עד שזה נראה כמו חבילה קטנה.
4. מכסים את הבצק, ומניחים לו לנוח עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. (כשעה-שעתיים).
5. כאשר הבצק מגיע לטמפרטורת החדר, פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות.
ע"י כפות הידים יוצרים מהבצק צורה עגולה על נייר האפייה המקומח, ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. (נסו לא לעבוד עם הבצק יותר ממה שנדרש, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק)
רוטב פיצה:
לרוטב המושקע: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום, מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
לרוטב הזריז: מכניסים את כל החומרים לתוך סיר ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
הרכבה:
מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שהתנור מאפשר. אם יש לך אבן שמוט לפיצה מניחים אותה בתנור בעת הפעלתו.
אופציונלי: להבריש את שולי הבצק בשמן זית.
מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, ומסדרים את התוספות.
מורידים אאת הטמפרטורה ל160 מעלות, מכניסים את הבצק עם הרוטב והתוספות לתנור החם (שלב הכי נמוך) ואופים כ-4 דקות.
מסובבים את התבנית ב-180 מעלות ואופים עוד 3-4 דקות, עד שהתחתית נעשית פריכה והפציה מזהיבה מעט.
מוציאים את הפיצה, מפזרים את המוצרלה ואת הפרמזן ומחזירים לתנור לשלב הגבוה ביותר, עד שהגבינה נמסה.
אם רוצים מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים את התוספות הקרות.
.
האפייה תיקח בערך 15 דקות, ועל אבן פיצה: 8-10 דקות, הגבינה צריכה לבעבע והבצק צריך לקבל קרום נחמד.