טארט שוקולד-קוקוס-וניל


קוטר: 24
חומרים:

בצק שוקולד פריך:
144 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
120 גרם אבקת סוכר
42 גרם שקדים טחונים
288 גרם קמח
18 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
1 ביצה

קראנץ' שוקולד:
36 גרם שוקולד חלב
כף וחצי גדושות של אבקת נוגט 
72 גרם קורנפלקס אורז 

קרם קוקוס-וניל-שוקולד לבן:
140 גרם קרם קוקוס
36 גרם שמנת (לבישול)
כפית וחצי תמצית וניל
200 גרם שוקולד לבן
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 גרם ג'לטין מושרה ב-15 גרם מים קרים 

גנאש שוקולד-פרלינה-קפה:
240 גרם שמנת (לבישול)
280 גרם שוקולד חלב
2.5 כפות של אבקת קפה נמס
2 כפות גדושות של אבקת נוגט
3 גרם ג'לטין מושרה ב-15 גרם מים קרים 


אופן הכנה:

בצק שוקולד פריך:
שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים הטחונים והקקאו; לאחר שנעשה קרם ראשוני מוסיפים בזה אחר זה את הביצה, המלח הקמח רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ. קורצים את הבסיס בעזרת הרינג, יוצרים רצועות מהבצק ומצמידים אותם לתוך הרינג, מחוררים את הבצק ומקפיאים ל10 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לכ-160 מעלות כ-15 מעלות.

קראנץ' שוקולד:
ממיסים את השוקולד חלב, מוסיפים לבפנים את הפרלינה והפצפוצי אורז, מערבבים ומפזרים מעל תחתית. מחזירים למקפיא.

קרם קוקוס-וניל-שוקולד לבן:
בסיר מניחים את הקרם קוקוס, שמנת ווניל מחממים עד סף רתיחה.
יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
מוסיפים לבפנים את קוביות החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
מחממים את תערובת הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותה לתוך תערובת הקוקוס-שוקולד.
מסננים ויוצקים על הבצק הפריך ומקפיאים כשעה להתייצבות.

גנאש שוקולד-פרלינה-קפה:
בסיר מניחים את השמנת, קפה ופרלינה ומחממים עד סף רתיחה.
יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים עד להמסה  מלאה של השוקולד.
מחממים את תערובת הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותה לתוך תערובת השוקולד.
מסננים ויוצקים על העוגה ומקפיאים לכ-3 שעות להתייצבות העוגה.

מוציאים החוצה שעה לפני ההגשה.

 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design