כיפות מוס שוקולד


כמות: 8 כיפות

חומרים:

למוס:
2 חלמוונים
20 גרם (2 כפות) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) מים
קורט מלח
1 כף ברנדי
100 גרם שוקולד מריר
1 גרם ג'לטין+ 5 ג' מים (מערבבים)
250 מ"ל שמנת צמחית (או חלבית)
לקראנץ' שוקולד:
150 גרם פרלינה (מחית אגוזי לוז- נוגט)
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם פצפוצי אורז (ניתן להשתמש בקורנפלקס של הילדים לא חובה לקנות במיוחד)
ציפוי שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר 
250 מ"ל שמנת צמחית
לקישוט:
ברס (תערובת של שברי אגוזים ושקדים מסוכרים) (לא חובה)
אביזרים נילווים:
תבנית חצאי כדורים
חותכן עגול


אופן הכנה:

למוס:
מערבבים את הג'לטין והמים.
מעל בן מארי (קערה חסינת אש או סיר המונח על סיר גדול ובו מים רותחים, כך שאין מגע בין התערובת למים החמים) מניחים את החלמונים, הסוכר, המים והמלח וטורפים עד שהתערובת מבהירה ומסמיכה (כ-5 דקות). 
מוסיפים את הברנדי והג'לטין וממשיכים לערבב עוד דקה. מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מניחים בצד לקירור.
בינתיים מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (80% הקצפה, כך שמתקבלת קצפת במרקם יוגורט. במצב זה הקצפת מתעצבת לפי צורת הכלי ואין צורך לשטח אותה).
מסננים את תערובת החלבונים והשוקולד לתוך הקצפת ומקפלים את התערובת, עד שמתקבל מוס אחיד.
מעבירים את המוס לתוך תבנית חצי כדור (אני אשים קישור למטה) ומאחסנים במקפיא במשך כ-4 שעות.

לקראנץ שוקולד:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד, ומערבבים עם מחית הפרלינה ופצפוצי אורז.
משטחים את התערובת בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך, מקפיאים 10 דקות וקורצים בעזרת החותכן עיגולים.

הרכבה:
מצפים תבנית אפייה בניילון נצמד ומניחים במרכזה כוס, מוצאים את הכיפות מתבנית הסיליקון ומניחים מעל הכוס, שופכים בזהירות את השוקולד המומס. מרימים את הכיפה באמצעות סכין מצמידים עם כף היד את הברס ומניחים מתחת את הקראנץ' השוקולד.
 

מתוקה113 Template by Ipietoon Cute Blog Design